Élet-Stílus

A Leverkusen megelőzte a Werdert

A Leverkusen hétközben továbbjutott az UEFA-kupában és vasárnap a Nürnberget kalapálta el a bajnokságban. A Werder ezzel szemben kiesett a második számú európai kupasorozatból, és a Bundesliga tabelláján is elvesztette a harmadik helyét, miután hazai pályán szenvedett vereséget.

Óriási meglepetésre szombaton a listavezető Bayern München kikapott a sereghajtó Cottbustól, így az üldözők előtt adott volt a feladat: megközelíthetik a bajor sztárcsapatot a tabellán egy esetleges sikerrel. A második Hamburger SV hozta is a kötelezőt a Dortmund ellen, ám a Werder kénytelen volt átadni a Leverkusennek az utolsó dobogós helyet, miután a Wolfsburg ellen pont nélkül maradt.

A Rangers elleni UEFA-meccshez képest három kulcsemberrel sem számolhatott a brémaiak trénere: Diego és Mertesacker eltiltás miatt nem játszhatott, és Borowski is hiányzott. A dupla terhelés látszott a Werder játékán, amely hiába birtokolta többet a labdát, a vendégek fegyelmezett védelmét nem tudta feltörni.

A brazil gólszerzőnek gratulál Schaefer (AFP)

A brazil gólszerzőnek gratulál Schaefer (AFP)

A Wolfsburg az első perctől kezdve kontralehetőségekre várt, és a két brazil, Marcelinho illetve a villámgyors Grafite vezérletével már a nyolcadik percben egy óriási ziccert hibázott. A hazaiak mezőnyfölénye semmit nem ért, a tizenhatos környékén kifogytak az ötletekből a brémaiak. Nagyon hiányzott Diego játéka.

A fordulás után egy mintaszerű kontrát Grafite értékesített, és a sovány előnyt a vendégek megőrizték a mérkőzés végéig. A hajrában még szerencséje is volt a Werdernek, amely a vereséggel visszaesett a tabellán a negyedik helyre. A Leverkusen ugyanis hazai pályán egy szoros félidő után kiütötte a Nürnberget.

Bundesliga, 24. forduló:
Bayer Leverkusen-1. FC Nürnberg 4-1
Gól: Haggui (6.), Glauber (56., öngól), Gekas (59.), Kiessling (82.), illetve Misimovic (13.)

Werder Bremen-VfL Wolfsburg 0-1
Gól: Grafite (50.)

Pénteki meccs:
Schalke 04-MSV Duisburg 2-1

Szombati meccsek:
Energie Cottbus-Bayern München 2-0
VfL Bochum-VfB Stuttgart 1-1
Hamburger SV-Borussia Dortmund 1-0
Hansa Rostock-Hertha BSC 0-0
Hannover 96-Arminia Bielefeld 2-2
Karlsruhe-Eintracht Frankfurt 0-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik