Élet-Stílus

Hátrányból nyert a Schalke

A Schalke hazai pályán hátrányból fordítva nyert a bennmaradásért küzdő Duisburg ellen a német Bundesliga 24. fordulójának nyitó mérkőzésén.

Némi meglepetésre a 21. percben az utolsóelőtti helyen álló Dusiburg került lépéselőnybe. Blagoy Georgiev szerzett labdát a felezővonalnál, átnyargalt a hazai együttes térfelén, majd a balösszekötő helyéről, 15 méterről a bal felső sarokba emelt.

A bolgár labdarúgó először volt eredményes a Bundesligában, öröme azonban nem lehet felhőtlen, tekintve, hogy a szünet után a Schalke fordított és megnyerte a mérkőzést.

Kép csalóka: nem botlott meg a Schalke (dpa)

Kép csalóka: nem botlott meg a Schalke (dpa)

Egy óra játék után Ivan Rakitic jobboldali beadása után a középen érkező Kevin Kuranyi hat méterről jutatta a labdát a jobb alsó sarokba, majd a hajrában a hazai csapat a győztes gólt is megszerezte. Egy baloldali szöglet után Gerald Asamoah fejelt kapura, jóllehet, Tom Starke bravúrral védett, ám Heiko Westermann néhány lépésről a léc alá vágta a labdát.

Úgy fest, a BL-negyeddöntős Schalke csapata kikecmergett a hullámvölgyből, lévén zsinórban elszenvedett három vereség után már a második győzelmét aratta a bajnokságban, de továbbra is az ötödik helyen áll a Bundesliga tabelláján. Igaz, pontszámban már befogta az előtte állomásozó Leverkusent.

Bundesliga, 24. forduló:
Schalke 04-MSV Duisburg 2-1 (0-1)
Gól: Kuranyi (60.), Westermann (74.), illetve Georgiev (21.)

Szombati program:
VfL Bochum-VfB Stuttgart, 15:30
Energie Cottbus-Bayern München, 15:30
Hamburger SV-Borussia Dortmund ,15:30
Hansa Rostock-Hertha BSC, 15:30
Hannover 96-Arminia Bielefeld ,15:30
Karlsruhe-eintacht Frankfurt, 15:30

Vasárnapi program:
Bayer Leverkusen-1. FC Nürnberg, 17:00
Werder Bremen-VfL Wolfsburg, 17:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik