Élet-Stílus

Zágráb is pályázik a 2010-es vízilabda-Eb-re

Nagyvárad és Debrecen egyaránt optimista, hisz abban, hogy közösen megrendezheti a 2010-ben esedékes vízilabda-Európa-bajnokságot, Horvátország képviseletében Zágráb szintén házigazdája lenne az eseménynek.

A győzelembe vetett hittel és reménykedéssel készül Eindhovenbe Nagyvárad és Debrecen közös csapata – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet a 2010-es vízilabda-Európa-bajnokság rendezési jogáért harcba szálló közös előkészítő bizottság tartott az erdélyi városban.

A tegnapi nap híre volt, hogy Horvátország képviseletében végül is nem Sibenik, hanem Zágráb lesz a másik pályázó a 2010-es Európa-bajnokságra.

A tájékoztatót megelőzően Mihai Groza nagyváradi és Kósa Lajos debreceni polgármester, valamint az előkészítő bizottság román és magyar vezetője, Petrut Dragan és Orendi Mihály tárgyalt az Eb-prezentáció részleteiről, valamint a reménybeli sikert követő szervezési munka pénzügyi részleteiről.

Harcban a győzelemért, az Eb-ért (MTI)

Harcban a győzelemért, az Eb-ért (MTI)

Az európai szövetség (LEN) által igényelt minimálisan 300 ezer eurós marketingdíjon túl – amely summa a döntés előtti úgynevezett vaklicit nyomán minden bizonnyal növekedni fog – az Eb szervezési költségei várhatóan 300 millió forint körüli összegre rúgnak. A költségeket a felek egyenlő arányban állják.

A sajtótájékoztató keretében bemutatták az Eb-prezentációra készített filmet. A döntést megelőző utolsó sajtótájékoztatót március 21-én tartják Budapesten. Az európai szövetség (LEN) pedig rá két napra, március 23-án határoz a győztesről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik