Élet-Stílus

Négyen kaptak MOB-életműdíjat

Lemhényiné Tass Olga tornász, Kulcsár Gergely atléta, Pásztor György jégkorongozó, valamint Gyarmati Dezső vízilabdázó kapta - különböző kategóriákban - a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) életműdíjait.

A MOB összevont sajtó- és nőnapi ünnepségén többen vehettek át okleveleket. A „nők a sportban” elnevezésű bizottság Lemhényiné Tass Olga olimpiai bajnok tornászt, míg a fair play-bizottság Kulcsár Gergely olimpiai ezüstérmes atlétát, Pásztor György volt hokist és Gyarmati Dezső vízilabdázót jutalmazta életműdíjjal. A háromszoros olimpiai bajnok pólós egy későbbi időpontban veszi majd át a MOB elismerését.

Gyarmati Dezső is életműdíjat kapott (MTI)

Gyarmati Dezső is életműdíjat kapott (MTI)

Az olimpiai bizottság Média-díját kapta Havas Judit (MTV Telesport), Ch. Gáll András (Nemzeti Sport) és ifjabb Knézy Jenő (Duna Tv és Eurosport), míg elismerő oklevelet vehetett át Balássy László (MOB-internet), Fábik Tibor (Magyar Nemzet), Ganczer Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség sajtófőnöke, valamint Illyés Tibor, a Magyar Távirati Iroda (MTI) fotósa.

A Nők Sportjáért díj 2008. évi díjazottja Gaál Gyöngyi focibíró lett. A Magyar Fair Play-bizottság a „cselekedet” kategóriában Talmácsi Gábor motorversenyzőt, a fair play népszerűsítéséért pedig Török János korábbi középtávfutót jutalmazta. Az esztendő legjobb junior versenyzői – Kovács Emese úszó és Szilágyi Áron kardozó – is ezúttal vehették át az elismeréseket.

Az eseményen Vince Mátyás, a Magyar Távirati Iroda elnöke és Schmitt Pál, a MOB vezetője együttműködési megállapodást írt alá a pekingi játékok tudósításával kapcsolatban. Amint Vince Mátyás elmondta: bízik benne, hogy a szerződés az egész magyar sajtó javát szolgálja majd. Az MTI közvetlenül a MOB-tól jut hozzá a hírekhez, információkhoz, míg a MOB honlapjára felkerülnek a távirati iroda egyes hírei, illetve fotói.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik