Élet-Stílus

Jégbár nyílik Bécsben

Szombaton nyitja meg kapuit Bécs első jégbárja. A falaktól a bútorokig jégből álló szórakozóhelyhez Skandináviából importálták a jégtömböket.

Március 15-én nyitja meg kapuit Bécs első jégbárja, az Icebar Vienna az osztrák főváros 19. kerületében. A nyolcvan négyzetméteres szórakozóhelyen jégből vannak a falak, a székek és az asztalok is. A berendezéséhez szükséges 420 jégtömböt Skandináviában vágták ki egy tóból.

Koktélozás kesztyűben, bundában

A bárban télen-nyáron mínusz öt fok uralkodik, a vendégeknek a bejáratnál poncsót és kesztyűt bocsátanak a rendelkezésükre. A pincéreket melegítős kabát védi a megfagyástól és óránként váltják egymást, nehogy átfázzanak.

Mivel a bár bútorai könnyedén helyrehozhatók egy kis víz és egy vasaló segítségével, az üzletvezető, Kadim Polat szerint örökéletűek lesznek. Helyben készítik viszont az italok – főként vodka – felszolgálásához szükséges elegáns jégpoharakat. A forgalom fellendítésére jégszobrászokat hívnak meg vendégül, akik a közönség szeme láttára készítenek el egy-egy alkotást.

Bécs sem maradt ki a sorból

Egyre több jégbár nyílik világszerte. Bécs előtt többek között már Stockholmban, Milánóban, Londonban, Zágrábban és Szentpéterváron is nyitottak jégbárt. Európán kívül már Szingapúrban, Dubaiban, Chilében, Tokióban, és a dél-afrikai Fokvárosban is várja a vendégeket jégből készült szórakozóhely.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik