Élet-Stílus

Művészetek helyett Bűvészetek Völgye lesz

Ahogyan a korábbi hírek alapján várni lehetett, az idén valóban nem lesz Művészetek Völgye. Helyette Márta Istvánék megrendezik a Bűvészetek Völgye nevű „gigacsiga” fesztivált.

A 20. Művészetek Völgye fesztivált a 21. évben tartják meg: 2009. július 3-tól augusztus 2-ig; idén nyáron a Bűvészetek Völgyébe, azaz a Valley of Magic elnevezésű rendezvényre várják majd a közönséget – jelentette be Márta István, a kulturális rendezvény főigazgatója. A Művészetek Völgye az idén a finanszírozás bizonytalansága miatt marad el.

Forgatag (fotó: kapolcs.hu)

Forgatag (fotó: kapolcs.hu)

Mint mondta, az állami résztámogatások volumenének ismerete nélkül lehetetlen a szponzorokkal tárgyalni és érdemi szerződéseket kötni, lehetetlen a fesztivál nagyságát, költségvetését megtervezni, ezek hiányában pedig képtelenség lekötni a művészeket és a fesztivált kiszolgáló infrastruktúrát.

A július végétől augusztus elejéig tartó Bűvészetek Völgye „egy bűbájos fesztivál, egy gigacsiga fesztivál lesz” – fogalmazott a fesztivál főigazgatója.

Mártáék nem is pályáztak

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) szerint a 2008. évi turisztikai pályázati lehetőségek adottak voltak a kapolcsi rendezvény szervezői számára. A kiírt pályázati felhívások alapján, szerintük lett volna lehetőség a rendezvény támogatására. A tárca közleményben szögezte le, hogy az állam több tízmillió forinttal támogatta a fesztivált.

A fesztivál rendezői azonban nem nyújtottak be pályázati anyagot a beadási határidőkig, és pályázattal kapcsolatos megkeresés sem érkezett a tárcához. A közlemény szerint az ÖTM amint értesült a pénzügyi gondokról, kifejezte szándékát, hogy megvizsgálná, milyen lehetőség kínálkozik a rendezvény támogatására, ha a szervezők úgy döntenek, hogy az idei Művészetek Völgye rendezvénysorozat is a korábbi évekhez hasonló színvonalú lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik