Élet-Stílus

Buffon 2013-ig a Juventus játékosa lesz

Egy évvel, 2013-ig meghosszabbította szerződését Gianlugi Buffon, a Juventus kapusa, aki Bajnok Ligáját és klubvilágbajnokságot szeretne nyerni a csapatával.

„Nagy dolog, hogy harmincöt éves koromoig a Juventusban játszhatok, köszönöm a klubvezetőknek és a szurkolóknak, hogy még mindig hisznek bennem és számtanak rám” – így Buffon, aki 2001-ben rekordösszegnek számító 52 millió euróért igazolt a Parmától a Juventushoz, amellyel hivatalosan két bajnoki címet nyert a Serie A-ban, egyet pedig a Serie B-ben, miután a csapatot a bundabotrány miatt kizárták az élvonalból.

Hűséges az Öreg Hölgyhöz (Getty)

Hűséges az Öreg Hölgyhöz (Getty)

A kiváló kapus még mindig motivált, leginkább a Bajnokok Ligája- és a klubvilágbajnoki trófeára feni a fogát. „2003-ban közel kerültünk a BL-diadalhoz, de sajnos elbuktunk. Még öt évig biztosan a Juventus kapusa leszek, és remélem, hogy ez idő alatt legalább egyszer magasba emelhetem a trófeát és a klubvilágbajnokságot is megszeretném nyerni. Nem akarok úgy távozni, hogy ezek a sikerek kimaradtak az életemből. Persze szívesen nyernék még néhány scudettót is” – jegyezte meg.

„Buffonnal együtt képzeljük el a jövő Juventusát, a mostani megállapodás is jelzi, megbecsüljük a kulcsembereinket és a jövőben is számítunk rájuk” – nyilatkozta Jean-Claud Blanc, a torinói „zebrák” igazgatója. A Juventus jelenleg a Bajnokok Ligája-szereplést jelentő harmadik helyen áll a Serie A tabelláján, 13 pont a hátránya az éllovas Interrel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik