Élet-Stílus

Eltiltották Dárdaiék edzőjét

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) egy bajnoki mérkőzéstől eltiltotta és 15 ezer euróra megbüntette Lucien Favre-t, a Hertha BSC - és az ott játszó Dárdai Pál - vezetőedzőjét.

A trénert a Borussia Dortmund elleni találkozó 57. percében zavarta el a Babak Rafati játékvezető a kispadtól. Favre egy szabálytalanság után sárga lapos figyelmeztetést reklamált az oldalvonalnál, elhagyta az edzők számára kijelölt zónát, majd megragadta és megszorította a karját az őt visszaküldeni akaró asszisztensnek. Amikor a negyedik játékvezető szerette volna helyreállítani a rendet, őt is többször megsértette.

A következő bajnokin a lelátóról irányíthat (AP)

A következő bajnokin a lelátóról irányíthat (AP)

Az eset érdekessége, hogy egy félreértés folytán a bíró előbb a Hertha BSC futballistájának, Marko Pantelicnek mutatta fel a piros lapot, majd amikor szóltak neki, hogy a játékos semmit sem követett el, visszavonta ítéletét és a lelátóra küldte Favre-ét.

A DFB közleménye szerint a szakembernek 24 órán belül jeleznie kell, ha nem ért egyet az ítélettel. Ebben az esetben a fellebbviteli testület csütörtökön összeül és felülvizsgálja a határozatot. Ha Favre elfogadja a döntést, akkor az egy nap elteltével jogerőre emelkedik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik