Élet-Stílus

Tottiék elverték a Nápolyt

Egy hete a Napoli együttese óriási meglepetésre - elsőként a szezonban - megverte az Internazionalét, így volt már miért aggódnia Francesco Tottiéknak, akik végül simán győztek a kiscsapat otthonában. A Milan is idegenből hozta el a három pontot, a Fiorentina viszont elbukott.

A 26. fordulóban veszítette el a veretlenségét az Inter Nápolyban, és az újonc egy héttel később a második helyen álló AS Roma ellen is meglepetésre készült. Francesco Tottiék azonban nem estek ugyanabba a hibába, és villámgyorsan, már a harmadik percben eldöntötték a 12. helyen álló riválisuk elleni találkozót: Perrotta egy precíz lövéssel vette be a hazaiak kapuját.

Az újonc együttes nem tudott mit kezdeni a hétközben a BL-ből a Realt búcsúztató vendégekkel, akik az első félidőben számos helyzetet puskáztak el. A szünet után végleg bebiztosította a három pontot a fővárosi csapat, miután a Cicinho buktatásáért megítélt büntetőt Totti magabiztosan értékesítette.

Totti 13 bajnoki gólnál tart (Grazia Neri)

Totti 13 bajnoki gólnál tart (Grazia Neri)

Kétgólos előnyben a Roma már alaposan visszavett a tempóból, de még félgőzzel is uralták a meccset. Jellemző a vendégek fölényére, hogy Doni kapusnak először a 74. percben akadt komoly védenivalója. Gól azonban már nem született, így a Roma hat pontra megközelítette a szombaton a Regginát verő Internazionalét.

A bajnoki címre már csak a címvédőnek és az Internek van esélye, a BL-szereplést érő helyekért viszont továbbra is kiélezett a harc. A Milan Empoliban szerzett három pontjával egy egységnyire megközelítette a Fiorentinát, amely a Siena vendégeként bukott. A legkedvezőbb helyzetben egyelőre a Juventus áll, amely az esti órákban látogat a Genoa otthonába.

Serie A, 27. forduló:
Catania-Cagliari 2-1
Gól: Silvestri (44.), Canini (48., öngól), illetve Conti (22.)

Empoli-AC Milan 1-3
Gól: Busce (23.), illetve Pato (19.), Ambrosini (86.), Kaká (89.)

SS Lazio-Livorno 2-0
Gól: Rocchi (15.), Pandev (25.)

SSC Napoli-AS Roma 0-2
Gól: Perrotta (2.), Totti (49., 11-esből)

Parma-Sampdoria 1-2
Gól: Budan (67.), illetve Maggio (12.), Bonazzoli (57.)

Siena-Fiorentina 1-0
Gól: Maccarone (80.)
Piros lap: Maccarone (80.)

Torino-Atalanta 1-0
Gól: Barone (35.)
Piros lap: Pellegrino (37., Atalanta)

Szombaton játszották:
Palermo-Udinese 1-1
Internazionale-Reggina 2-0

Később:
Genoa-Juventus 20:30 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik