Élet-Stílus

Nincs fennakadás Rédicsnél

A szombat reggel 8 óra óta tartó hétvégi szlovéniai kamionstop ellenére nincsenek közlekedési fennakadások Rédicsen és környékén, bár a kamionparkolók már szombat estére megteltek.

A schengeni övezethez való csatlakozás óta szabadon átjárható Rédics-Hosszúfalu (Dolga Vas) határátkelő közelében lévő parkolókba szombaton folyamatosan érkeztek a kényszerpihenőre ítélt járművek.

A Rédics és Lenti környékén lévő parkolókban szombat este már nem nagyon lehetett helyet találni, több száz várakozó jármű foglalta el a szabad területeket. A többség külföldi, elsősorban litván, ukrán, lengyel, bolgár és román rendszámú kamion volt, de akadt közöttük néhány magyar jármű is.

Akár 100 ezer forintos büntetés

A szlovén rendőrök szombaton a határtól alig száz méterre ellenőrző pontot állítottak fel, ahonnan visszafordították a határon átkelni szándékozó szállítmányokat. “Három-négy hétig tart a türelmi idő, amíg csak figyelmeztetik és visszaküldik a kamionokat, később azonban már nem tekintenek el a 417 eurós, vagyis több mint 100 ezer forintos büntetéstől” – közölte a lendvai rendőrkapitányság egyik tisztje.

A jelentős számú várakozó kamion ellenére a közlekedésben vasárnap délig nem voltak fennakadások. Szombat estétől a rendőrök már Lenti belterületén továbbirányították a teherjárműveket.

Kamionstop hétvégenként

A szlovén hatóságok csütörtökön jelentették be, hogy március 8-tól hétvégenként nem közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművek a Maribor és Rédics-Hosszúfalu (Dolga Vas) közötti, G1-3 jelű úton.

A tilalom értelmében szombat reggel 8 és vasárnap 21 óra között csak a szlovén felségjelű kamionok, illetőleg a hűtött- és élőállat-szállítmányok léphetnek be az ország területére, minden más teherjárművet visszafordítanak Magyarországra.

Közlekedési hírekről bővebben itt olvashat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik