Élet-Stílus

Az utcaseprők is készülnek a foci-Eb-re

Létszámbővítéssel, átszervezésekkel és konfliktuskezelés-tréninggel készülnek a bécsi köztisztaságiak a közelgő foci-Eb-re. A rendőrség kérésére a szemétgyűjtő edényeket is leszerelik.

Még megbecsülni sem merjük, mennyi szeméttel kell majd megbírkóznunk június 7. és 29. között, mindenesetre úgy készülünk, mint húsz Dunasziget-Fesztiválra – mondta el Franz Bischof, a Bécsi Városháza illetékes ügyosztályának, az MA48-nak az Eb-megbízottja.

A rendezvény ideje alatt az ezerkétszáz utcaseprő és kukás közül senki nem mehet majd szabadságra, és további ötven fővel bővítik létszámot, akik napidíjat kapnak. A köztisztaságiak az erőiket azokra a helyekre koncentrálják, ahol a közönség nagy szabadtéri kivetítőkön követheti nyomon a mérkőzéseket. A Ringen kialakított szurkolói zóna takarítását például hajnali 2-kor kezdik, hogy reggel 9 órára be is fejezzék. Ehhez az éjszakai műszakot ötven főről 130 emberre bővítik.

Az előkészületek részeként ezeken a területeken leszerelik a szemétgyűjtő edényeket is, nehogy a szurkolók focilabdának használják azokat. Helyettük szemeteszsákokat helyeznek el a fáknál és az elárusító standoknál, utóbbiak számára pedig külön hulladékgyűjtő helyeket rendeznek be, ahol szétválogatva szabadulhatnak meg a műanyagpalackoktól, ételmaradékoktól, használt étolajtól és a többi szeméttől.

A köztisztasági munkatársak jelenleg speciális képzéseken vesznek részt, ahol többek között elsajátíthatják, miként viselkedjenek, ha konfliktusba kerülnek egynémely szurkolóval.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik