Élet-Stílus

Hosszabbít a Lyon csatárzsenije

A többek között a Manchester United által is csábított Karim Benzema szerződést hosszabbít a hatszoros francia bajnok Olympique Lyon együttesével.

A 20 éves csatárzseni remekel a mostani szezonban, már 26 gólnál jár (a francia bajnokságban 16-szor volt eredményes), nem csoda, hogy több európai élcsapat is kacérkodott a leigazolásával, a Manchester United tovább is ment ennél, a hírek szerint már fel is vette a kapcsolatot a Lyonnal.

Mint pénteken kiderült, feleslegesen, Karim Benzema ugyanis meghosszabbítja szerződését. „Negyvennyolc órával ezelőtt egymás kezébe csaptunk. Karimmal tehát már megegyeztünk, most a menedzserivel egyezetünk ” – nyilatkozta a zsinórban hat bajnoki aranyérmet szerző Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas.

Karim Benzema (jobbra) marad a Lyonban (AFP)

Karim Benzema (jobbra) marad a Lyonban (AFP)

A határozottságáról ismert sportvezető a MU „rohamára” reagálva a minap kijelentette, ragaszkodik ahhoz, hogy Benzema a következő szezont is a Lyonnál kezdje meg, de biztos, ami biztos alapon 100 millió euróban határozta meg a tehetséges csatár kivásárlási árát.

A hírek szerint a sajátnevelésű, kilencszeres válogatott labdarúgó további két évvel hosszabbítja meg a korábban 2012-ig kötött szerződését. „A mostani megállapodás értelmében a liga legjobban kereső játékosa lesz” – árulta el Benzema egyik közeli ismerőse. A szerződéskötés részleteiről ugyanakkor csak a jövő héten számol majd be a klub.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik