Élet-Stílus

Beckham játszani akar a franciák ellen

David Beckham fittnek érzi magát, és szeretne ott lenni március 26-án a franciák elleni mérkőzésen, amikor is 100. alkalommal szerepelhet az angol válogatottban.

„Ugyan van egy kis sérülésem, de már három mérkőzésen játszottam az elmúlt időszakban. Ha a kapitány számít rám, örömmel megyek” – nyilatkozta a klubjával, az amerikai Los Angeles Galaxyval a Távol-Keleten túrázó David Beckham.

Fabio Capello, az angolok szövetségi kapitány azt mondta, ő vagy segítője, Franco Baldini a jövő héten az Egyesült Államokba utazik, hogy felmérje, milyen állapotban van a 32 éves játékos. „Miután megnéztük, eldöntjük, hogy bekerülhet-e a válogatott keretbe” – jelentette ki az olasz szakember.

Jó erőben van (AP)

Jó erőben van (AP)

Az angol válogatott korábbi csapatkapitánya abban reménykedett, hogy már februárban, Svájc ellen „századossá” léphet elő, de akkor Capello úgy vélekedett, hogy még nincs megfelelő erőben. Ha Beckham a franciák elleni keretből is kimarad, akkor a Trinidad és Tobago, majd az Egyesült Államok elleni találkozó kínál újabb alkalmat számára.

Beckham lehet az ötödik angol labdarúgó, aki eléri a századik válogatottságot: a kapus Peter Shilton 125-ször, Bobby Moore 108-szor, Bobby Charlton 106-szor, Billy Wright pedig 105-ször ölthette magára a „háromoroszlános” csapat szerelését.

Korea-Korea Kínában

Észak- és Dél-Korea március 26-án Sanghajban találkozik világbajnoki selejtezőn. Az összecsapásnak eredetileg a KNDK adott volna otthont, ám a déliek szerint nem lehetett volna lejátszani saját himnuszukat és nem lehetett volna kirakni a Koreai Köztársaság lobogóját sem. A sanghaji meccsen mindkét ország saját himnuszát és zászlaját használhatja, a FIFA pedig minden részletet ellenőrizni fog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik