Élet-Stílus

Munkácsy Esztergomban

Május elejétől július 20-ig Esztergomban vendégeskedik az országot járó Munkácsy-kiállítás. Az érdeklődők 30 alkotást tekinthetnek meg a régi Vármegyeházán.

A kiállításon legalább tízezer látogatóra számítanak, az esztergomi iskolások szervezett csoportokban ingyenesen nézhetik meg a képeket. Családosoknak is lesz kedvezmény, a felvidékieknek pedig jegyelővételi rendszert biztosítanak – közölte Meggyes Tamás, Esztergom polgármestere. A kiállítást a város önkormányzata és a tulajdonában lévő Gran Tours Utazási Iroda Kft. rendezi, a költségekre 15 millió forintot különítettek el, a jegy árát 1500 forintra tervezik.

Kiss-Rigó László, szeged-csanádi megyés püspök – aki évekig Esztergomban szolgált plébánosként, segédpüspökként és a Hittudományi Főiskola rektoraként – a püspökség gyűjteményéből is a kiállítás szervezőinek rendelkezésére bocsát egy képet: Munkácsy „Corpus” című alkotását, amelyet eddig csak kevesen láthattak. A Pákh-gyűjteményre alapuló Munkácsy-kiállítás Budapest, Debrecen, Szeged, Békéscsaba, Szolnok, Csíkszereda, Munkács, Eger és Kecskemét után érkezik Esztergomba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik