Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: Joyrider, a mosolygó küllőlámpa

Korábbi darabok a Csúcsfogyasztóban:

Alakváltó, kosztaszító mobil a Nokiától
Holdséta 100 ezer forint alatt
Range Rover diszkólimuzin

A londoni különc dizájner, Moritz Waldemeyer megalkotta a világ legdrágább küllőlámpáit: a Joyrider LED első párja négyezer dollárért kelt el a múlt héten rendezett ICA Gala Fundraiser adománygyűjtő gálán a brit fővárosban, azt hozzá kell azonban tenni, hogy a dizájner tervezte biciklivel együtt kerültek ennyibe a lámpák.

Joyrider képgaléria

Joyrider képgaléria

Waldemeyer ötlete nem teljesen új, hasonló elképzelések megvalósultak már, elsősorban a mobiltelefonok (a nokia telefonjával üzeneteket lehet írni a levegőbe) és autók (felnibe szerelt LED-ek számítógépről képet generálnak) világában, biciklire szerelhető küllőlámpákkal azonban még senki sem próbálkozott. Annyi biztos, hogy olyan városokban, mint London, ahol autóval közlekedni közel lehetetlen, de legalábbis nagyon drága, jobban fogadja majd a közönség a biciklis megoldást.

A Joyrider a kultikussá vált ikon smiley arcot formálja meg a sötétben, amit stroboszkópeffekttel lehet vadítani. A két LED-lámpás szerkezet a küllőkre szerelve mikrocsipek segítségével érzékeli a kerék sebességét, ezért a mosolygó arc változatlan helyzetben látható a sebességtől függetlenül. Tippünk szerint a Joyrider LED ára ellenére nagy siker lesz, elsősorban Hollandiában.

Kövesse nyomon Csúcsfogyasztó rovatunkban a high-end fogyasztói ipar és tárgykultúra peremvidékének fejlődését! Csúcsfogyasztó rovat – a címlap alján!

Javasoljon terméket a Csúcsfogyasztó következő számaiba!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik