Élet-Stílus

Silverstone: ugrás a jövőbe

Kedden a silverstone-i pálya tulajdonosa, a Brit Versenypilóták Klubja (BRDC) közzétette a többek között a Formula 1-es Brit Nagydíjnak is otthont adó, átépítés előtt álló létesítmény új látványterveit.

Az elmúlt bő évtizedben nem egyszer kritizált, így Bernie Ecclestone által egyenesen korszerűtlennek nevezett northamptonshire-i ring célegyenese markáns változáson esik majd át.

Az uralkodó látványelem a futursztikus formát öltő paddock lesz, de a tízéves felújítás alatt újjászületik a garázssor, a média center – utóbbi elköltözik.

Silverstone: ugrás a jövőbe 1

A sajtóépületet az egyes kanyar környékéről a klubház és az Abbey forduló közé helyezik át. A tulajdonos BRDC elnöke, Damon Hill szerint a HOK iroda – a Wembley stadion tervezője – a közeljövőben a klubház és az Abbey szekció tervrajzát is elkészíti.

„Ahhoz, hogy a Brit Nagydíj megmaradjon, egy minden igényt kielégítő versenypályára van szükség. A viszony fordítottan is igaz: abban, hogy a létesítmény elkészülhessen, a Formula 1-es nagydíjnak kulcsszerep jut” – fogalmazott az 1996-os világbajnok.

Silverstone: ugrás a jövőbe 2

A 2007-ben elfogadott, mintegy 25 millió fontos, nagyvonalú beruházás a kedden közölt részletek mellett magába foglal egy tudományos parkot, egy tesztcentert, valamint egy konferenciaközpontot is.

A HOK által elkészített látványterveket a hónap végén vitatja meg a helyi tanács.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik