Élet-Stílus

Eltilthatják a spanyolokat a foci-Eb-től

A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) nem hajlandó eleget tenni az állami sportirányítás akaratának, és továbbra is kitart a novemberi tisztújítás mellett. A kormány is kitart álláspontja mellett, így az sem kizárt, hogy a FIFA kizárja a válogatottat az idei kontinensviadalról.

„A szövetség a törvényeket szem előtt tartva működik, ám a sportkormányzat mostani követelését nem tartja elfogadhatónak, ezért visszautasítja azt” – indokolta az RFEF hétfői határozatát Angel Maria Villar elnök.

A sportot felügyelő miniszter február elején rendelte el, hogy valamennyi sportági szövetségnek, amely nem küld versenyzőt az idei pekingi olimpiára, még idén márciusban tisztújító közgyűlést kell tartania.

Torresék lemaradhatnak az Eb-ről (MTI/AP)

Torresék lemaradhatnak az Eb-ről (MTI/AP)

A rendelet ellen az RFEF azonnal tiltakozott, jelezve, hogy ragaszkodik a négyéves ciklust lezáró november 26-i közgyűléshez. A nemzetközi sportági szövetség (FIFA) szintén nem hagyta szó nélkül a dolgot, és kilátásba helyezte a spanyol válogatott kizárását az idei Európa-bajnokságról, amennyiben a kormány továbbra is bele akar avatkozni a szövetség belügyeibe.

A FIFA tavaly júliusban – hasonló okok miatt – két napra felfüggesztette a görögök tagságát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik