Élet-Stílus

Brett Favre visszavonul

Visszavonul Brett Favre, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Green Bay Packers legendás irányítója. A klasszis utolsó szezonjában fantasztikusan játszott, együttesét egészen a főcsoport-döntőig vezette.

A 38 éves quarterback 17 szezont húzott le a “Sajtfejűeknél”, legnagyobb sikerét 1997-ben érte el, amikor is bajnokságot, azaz Super Bowlt nyert a csapattal.

Utolsó szezonjában fantasztikusan játszott, együttesét egészen a főcsoport-döntőig vezette, ahol azonban a későbbi győztes New York Giants diadalmaskodott.

Favre igazi legendaként int búcsút a sportágnak: az NFL történetében többek között ő adta a legtöbb hatpontos gólt (touchdown) érő passzt (442), a legtöbb yardot passzolta (61 655), a legtöbbször volt megszakítás nélkül kezdőjátékos (275 mérkőzés), és neki volt a legtöbb passzkísérlete (8758).

Favre háromszor lett az alapszakasz legjobbja (AP)

Favre háromszor lett az alapszakasz legjobbja (AP)

Háromszor választották meg az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP: 1995, 1996, 1997), Pro Bowlon (All Star-gála) kilencszer kapott lehetőséget.

2005-ben beválasztották minden idők legjobb irányítói közé, és Johnny Unitas, Joe Montana, valamint John Elway mögött a negyedik helyre rangsorolták.

Ő volt a liga történetének első olyan játékosa, aki 100 millió dollár fölötti szerződést írt alá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik