Élet-Stílus

Olvad az Arsenal előnye

A Chelsea és a Manchester United is győzelemmel zárta a szombati játéknapot, ellenben a kisebb hullámvölgyben lévő Arsenal erejéből otthonában csak döntetlenre futotta az Aston Villa ellen.

Arséne Wenger tanítványai szinte a teljes játékidőt végigtámadták a birminghamiek ellen, ám csak a hosszabbításban tudtak kiegyenlíteni: Senderos öngólja sokba került.

A 91. percben Bendtner betalált Carson kapujába, így a londoniak (csak) két pontot vesztettek.

Bendtner az utolsó percben hozta vissza a reményt (BBC)

Bendtner az utolsó percben hozta vissza a reményt (BBC)

A Cristiano Ronaldót és Rooneyt is pihentető címvédő Manchester United a Fulham otthonában lépett pályára, és újabb magabiztos győzelmet aratott.

A gólgyártást a kapu előtt kevésbé otthonos Hargreaves kezdte, a védekező középpályás a Tévez elleni szabálytalanság után távoli szabadrúgásból csavart Niemi kapujába a 15. percben.

A Fulham kevés ellenállást fejtett ki, így a bajnok játékosai kedvükre alakíthatták ki – és jobbára puskázták el – a jobbnál jobb helyzeteket.

A kevés kivétel: az első félidő hajrájában Pak Dzsi-szung fejjel továbbított a hálóba Scholes beadását követően, míg a 72. percben O’Shea lövése megpattant Daviesen, s így alakult ki a végeredmény.

Pak Dzsi-szung fejese duplázta meg a bajnok előnyét (BBC)

Pak Dzsi-szung fejese duplázta meg a bajnok előnyét (BBC)

A Chelsea a West Ham United pályáján tartott jókora erődemonstrációt. A Kalou elleni szabálytalanság után a 17. percben Lampard szerzett vezetést büntetőből – igaz, korábban a kékek már előnybe kerülhettek volna, amennyiben Anelka gólját nem intik le (tévesen) les miatt.

Öt perc alatt Joe Cole és Ballack is remek lövéssel növelte az előnyt – pláne a németé volt szép: a középpályás egyik lábával megszelídítette Lampard ívelt átadását, majd a másikkal a kapuba lőtt.

A 36. percben Lampardot kiállította Peter Walton játékvezető. A középpályás egy keményebb belépő miatt Boa Mortéval akaszkodott össze, a csetepatéban szintén résztvevő Ballack megúszta egy sárgával.

Ballack pazar gólja után ünnepli magát (Getty)

Ballack pazar gólja után ünnepli magát (Getty)

A Chelsea-t ez sem zökkentette ki ritmusából, s végül Ashley Cole a 64. percben négygólosra hizlalta a különbséget.

A Ligakupa döntőjében a Chelsea-t legyűrő Tottenham játékosai talán túlünnepelték magukat – a Birmingham ugyanis 4-1-el küldte haza a fővárosiakat. Forssell egymaga három gólt szerzett a Spurs ellen.

A Newcastle szekere továbbra sem akar beindulni. Az egykori a St. James’s Parkban remek csapatot összerakó Kevin Keegan újabb vereséget könyvelhetett el, miközben első győzelmére vár.

Premier League, 28. forduló:

Arsenal-Aston Villa 1-1 (0-1)
Gól: Bendtner (90.) illetve Senderos (öngól, 27.)

West Ham-Chelsea 0-4 (0-3)
Gól: Lampard (17., 11-esből), J. Cole (20.), Ballack (22.), A. Cole (64.)
Kiállítva: Lampard (36.)

Fulham-Manchester United 0-3 (0-2)
Gól: Hargreaves (15.), Pak (44.), Davies (öngól, 72.)

Birmingham-Tottenham 4-1 (1-0)
Gól: Forssell (7., 59., 81.), Larsson (55.) illetve Jenas (90.)

A triplázó Mikael Forssellt ölelgetik a társak (Getty)

A triplázó Mikael Forssellt ölelgetik a társak (Getty)


Middlesbrough-Reading 0-1
(0-0)
Gól: Harper (90.)

Newcastle United-Blackburn 0-1 (0-0)
Gól: Derbyshire (90.)

Derby-Sunderland 0-0

Manchester City-Wigan 0-0

Az élcsoport:
1. Arsenal 65 pont, 2. Manchester United 64, 3. Chelsea 58 (27 mérkőzés), 4. Everton 50 (27), 5. Aston Villa 48, 6. Liverpool 47 (26), 7. Blackburn 45 (37-34), 8. Manchester City 45 (34-31)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik