Élet-Stílus

Harlem Globetrotters: Big Easy, Hollywood és ováció

A várakozásoknak és a statisztikáknak megfelelően a Harlem Globetrotters zsonglőrjei látványos - és cseppet sem komoly - mérkőzésen legyőzték a Washington Generalst a Papp László Arénában.

A show főként az első számú mókamester, a bemikrofonozott Big Easy Lofton feladata volt, aki hatalmas zsákolásai mellett a legkülönfélébb eszközökkel csalt mosolyt a nézők arcára: „véletlenül” fellökte, majd bokszkesztyűben ki is ütötte a bírót, vuduátkot rakott a büntetőt dobó ellenfélre, sőt a nadrágját is lehúzta, jóízűen falatozott egy kisgyermek kukoricájából, majd egy hölgy retiküljével illegette magát – mindezt számtalan magyar szó kíséretében. A New Orleans-i Katrina hurrikán rombolásakor 13 testvérét saját kezűleg kimentő sztár a zsűriasztalnál hangosan vitatta, hogy “kető es kető az negy”, végül a félidő utolsó percében “súlyos sérüléssel” besántikált az öltözőbe.

A szünetben az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége oklevéllel tüntette ki a kosaras vándorcirkusz tagjait.

Galéria (Fotó: Gáti András)

Galéria (Fotó: Gáti András)

A harmadik negyedre a “harcképtelen” Big Easy helyén az ugyancsak kihangosított Hollywood Turner ontotta a poénokat, labdával ajándékozott meg egy lurkót, vízzel locsolta a publikumot – miután odarohanó társai törölközővel az ázott szurkolók helyett a korlátot kezdték törölgetni. A közönséggel együtt eljárt YMCA-össztánc után jöhetett az utolsó negyed és a sikeresen “kikúrált” Big Easy, aki rögtön zsákolt is néhányat. A tribünről behívott kisfiúval való büntetődobatás már nehezebbnek bizonyult, de amikor az ellenfél játékosai sőt, a bíró is letérdelt könyörögni, az öt év körüli Harlem-rajongó sikeresen célba talált. Aki pedig lemaradt volna az amerikaifutballos módon elért kosárról, annak lassítva vissza is tekerték az akciót.

A Globetrotters végül a publikum álló ovációja közepette búcsúzott a Papp László Arénától, és a kordonhoz vonult aláírásokat osztogatni.

Budapest, bemutatómeccs:
Harlem Globetrotters-Washington Generals 69-33 (25-16, 14-11, 16-4, 14-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik