Élet-Stílus

MLSZ: milliós támogatás az UEFA-tól

A Paks, a REAC és a Tatabánya addig nem rendezheti saját stadionjában hazai bajnoki mérkőzéseit, ameddig a pálya nem rendelkezik villanyvilágítással. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi ülésén elhangzott, hogy az UEFA 65 millió forinttal támogatja a magyarországi edzőképzést.

A paksiak azért kérték, hogy a világítás hiánya ellenére otthon fogadhassák ellenfeleiket, mert várhatóan március végére befejeződnek az erre irányuló munkálatok pályájukon. A tatabányaiak azzal indokolták kérésüket, hogy a következő szezonban idei eredményeiktől függetlenül az NB II-be nyújtják be licenckérelmüket, a másodosztályban pedig nem szerepel a kötelező előírások között a világítás.

A REAC stadionja a XV. kerületi önkormányzat tájékoztatása szerint májusban felel meg az idevonatkozó előírásoknak, addig azonban a MLSZ elnökségi határozata értelmében a rákospalotaiak sem játszhatnak otthon.

Milliók innen-onnan

Az MLSZ-től kapott tájékoztatás szerint a bejelentették, hogy a Szerencsejáték ZRt. 60 millió forinttal támogatja az OLLÉ műfüves pályaépítési programot.

Nincs mese, kell a világítás (MTI)

Nincs mese, kell a világítás (MTI)

Kisteleki István MLSZ-elnök elmondta, hogy az európai szövetség (UEFA) négy éven keresztül 252 ezer euróval támogatja valamennyi tagországát, az összeget az UEFA iránymutatása szerint a hazai szakemberek külföldi tanulmányútjainak, illetve külföldi szakértők fogadásának finanszírozására kell fordítani.

Foci Eb-t rendezhetünk

A magyarországi futsal Európa-bajnokságot az UEFA legújabb tájékoztatása szerint várhatóan 2010 januárjában rendezik Budapesten és Debrecenben. A tanácskozáson elhangzott, hogy felállt a tornát előkészítő csapat, a főpróbára egy évvel az Eb előtt egy nemzetközi viadal keretében kerül sor.

A szövetség szerződést köt a Testnevelési Egyetemmel, a megállapodás értelmében harmonikus egységet képezhet a jövőben az UEFA-licencrendszere keretében zajló, valamint a kormányrendelettel előírt OKJ-s edzőképzés. Akiknek “csak” állami diplomájuk van, azok számára biztosítják minimum az UEFA B-licenc megszerzését, s fordítva: akik már rendelkeznek UEFA-végzettséggel, azok gyorsított OKJ-s képzésben részesülhetnek.

Nincs edző

Mivel az U21-es válogatottnak változatlanul nincs szövetségi edzője (a korábbi szakvezető, Róth Antal december 31-én lejárt, szerződését nem hosszabbították meg) az együttest a március 26-i Horvátország elleni barátságos találkozóra Sisa Tibor, az U19-esek szakvezetője készíti fel.

Az MLSZ irányító testülete arról is döntött, hogy figyelembe véve az UEFA ajánlását semmilyen engedményt nem tesz a zéró tolerancia programból, ezzel reagált a Ferencváros Szurkolók Szövetségének az enyhítését célzó kezdeményezésére.

Pellady kispesten

Március elsejétől Pellady Péter cége, a Permiras Kft. lesz a Budapest Honvéd élvonalbeli labdarúgócsapatának exkluzív marketingpartnere. “Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy a Honvéd a Permirast választotta partnerének. Bízom benne, hogy kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerünk segítségével nagyban hozzá tudunk majd járulni a klub töretlen fejlődéséhez és a Magyarországon már most is egyedülállóan magas színvonalú szakmai munka hátterének biztosításához” – olvasható a Permirasnak az MTI-hez eljuttatott közleményében. Pellady a német Lothar Matthäus volt szövetségi kapitány menedzsereként vált ismertté a magyar labdarúgásban, az általa irányított cég volt a szövetség marketingpartnere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik