Élet-Stílus

Lisztes: bajnokságot kell nyernünk

A hosszú időn keresztül komoly sérüléssel bajlódó Lisztes Krisztián szerdán bemutatkozott új csapatában. Az egykori válogatott középpályás vissza akar jutni az élvonalba a Fradival, és bízik abban, hogy még jó pár éve hátra van az aktív pályafutásából.

Hogy vagy?

Köszönöm szépen jól érzem magam. Tegnap már játszottam egy félidőt egy felkészülési meccsen. Bízom abban, hogy minden rendben lesz.

Fittnek érzed magad? Bírni fogja a lábad a rendszeres megterhelést?

Hát erre nem tudok mit mondani. Egyelőre nincsen baj, de majd az elkövetkező fél évben dől el, hogy valóban mi is a helyzet.

Hosszú ideig voltál sérült, most 31 éves vagy. Szerinted hány év lehet még hátra az aktív pályafutásodból?

Érdekes kérdés. Tényleg nem tudok erre mit mondani. Remélem a jövőben nem hátráltatnak a sérülések, és bízom abban, hogy még sok évem van hátra.

Rengeteget volt sérült (MTI)

Rengeteget volt sérült (MTI)

Mikor mutatkozol be tétmeccsen?

Egyelőre még nem érkezett meg Németországból a játékengedélyem, úgyhogy türelmesnek kell lennem. Ha minden rendben lesz a papírokkal, akkor arra számítok, hogy a tréner (Csank János), ha nem is kezdőként, de betesz a csapatba. Szeretnék minél előbb játszani, és segíteni a Fradin.

Sok volt az ismerős arc az öltözőben. A társak hogy fogadtak?

Mindenki nagyon aranyos volt, örültek neki nagyon, hogy visszatértem a Fradiba. A fiatalok is kedvesek voltak, remélem sokat tudok nekik segíteni a tapasztalatommal.

Mi a véleményed róluk?

Sok a tehetséges futballista közülük, akik nyilván hozzám hasonlóan szeretnének előbb-utóbb kijutni külföldre. Úgy érzem én és a tapasztaltabb társak ebben sokat segíthetünk nekik. Egyelőre azonban a legfontosabb, hogy megnyerjük a bajnokságot.

Sikerül ezúttal a feljutás?

Erre nem tudok válaszolni. Majd tavasszal minden eldől.

Hétfőn még Kispesten edzettél, egy napra rá viszont már alá is írták a Fradinál. Pontosan mi is történt?

Beszéltem Supka Attilával és George Hemingway-jel (a Kispest Honvéd edzője és tulajdonosa). Nagyon kedvesek voltak, és felajánlották, hogy készüljek a csapattal. Kedden aztán sikerült megállapodnom a Fradi vezetőivel, és fél plusz egy évre szóló szerződést kötöttünk.

lisztes krisztián

A 31 esztendős középpályás pályafutását a Fradinál kezdte. Kétszer nyert bajnokságot az FTC-vel, emellett kupagyőztes és Bajnokok Ligája-résztvevő volt, sőt ő szerezte a zöld-fehérek első BL-gólját. Fiatalon bemutatkozott a válogatottban (49 alkalommal játszott a nemzeti tizenegyben), 1996-ban Stuttgartba szerződött. Öt év múlva már a Werder játékosa, és a klubbal 2003/2004-ben bajnokságot nyer. Három éve súlyos sérülést szenvedett, és azóta keresi régi önmagát. Játszott a Mönchengladbachnál, de nem tudott gyökeret verni a csapatban, aztán több külföldi klubnál is próbálkozott, legutóbb a Hajduk Splittel készült, de szerződés végül nem köttetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik