Élet-Stílus

5 földrész egy helyen

A 31. Utazás kiállításon öt földrész ötven országa, Magyarország tájai, régiói, utazási irodák és turisztikai hivatalok várják jelentős kedvezményekkel a látogatókat. Az idei díszvendég Szlovénia lesz, a kiemelt témakör pedig a hazai vízi világ.

Megnyílt a 31. Utazás kiállítás a Hungexpo Vásárközpontban. A február 29. és március 2. között látogatható a kiállításhoz – amelyen ismét rekordszámú ország képviselteti magát a gazdag belföldi kínálat mellett – számos társrendezvény kapcsolódik. A turisztikai rendezvény idei díszvendége Szlovénia, míg az ígéretes desztináció címet Vietnam birtokolja, amely egyre inkább kedvelt és igényes úti cél Magyarországon is. A belföldi turizmus főszereplői a vizek, a magyarországi vízi világ, ugyanis 2008-at a Magyar Turizmus Zrt. Vizek Évévé nyilvánította.

Az 50 ország részvételével zajló kiállításon a legnagyobb területen Ausztria, Olaszország, Szlovákia, Spanyolország és Románia mutatkozik be. A 874 kiállító mintegy 18 ezer négyzetméteren demonstrálja idei kínálatát, köztük számos közlekedési társaság, valamint a Budapest Airport Zrt., online utazásszervezők, külföldi nyelvtanfolyamot kínáló nyelviskolák és térképkiadók is.

Akár már a nyaralásunkat is lefoglalhatjuk (forrás: sxc)

Akár már a nyaralásunkat is lefoglalhatjuk (forrás: sxc)

Az idegenforgalmi szakma legnagyobb hazai seregszemléjén önálló standon mutatkozik be Szombathely. Az ókori pergolát idéző pavilonban a prospektusok és szóróanyagok mellett a kivetítőn szombathelyi fényképek és kisfilmek váltják majd egymást.

A látogatókat számos kísérő rendezvény és önálló kiállítás is várja. A Culinary Expo és a Gasztro Show a gasztronómia iránt érdeklődőknek szól. A Magyar Leader Expo főszereplői a magyar gazdák. A Leader Expo idei újdonsága, hogy kiemelten jelenik meg kínálatában az „e-vidék”, az eMagyarország Pont program. A 16. alkalommal megrendezésre kerülő Karát kiállításra idén elsősorban nem nemesfémből készült ékszereket, bizsukat hozott el 9 ország 50 kiállítója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik