Élet-Stílus

NBA: véget ért a kínai óriás idénye

Súlyos lábsérülése miatt véget ért az idény Jao Ming, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Houston Rockets kínai sztárja számára. Elképzelhető, hogy Pekingben sem léphet pályára a hatalmas center.

A 226 centis kosaras bal lábfejében fáradásos törés keletkezett, így az alapszakaszban és a rájátszásban sem állhat a texasiak rendelkezésére. “Még nem döntöttük el, hogy egy műtét során összecsavarozzuk a csontokat, vagy gipsszel és mankóval oldjuk meg a helyzetet. A legjobb esetben is legalább négy hónapot ki kell hagynia” – jelentette ki Tom Clanton csapatorvos.

Az ázsiai ország legismertebb sportolója ezen túlmenően már az olimpiai esélyeiről beszélt: “Ha nem játszhatok Pekingben a hazámért, az eddigi pályafutásom legnagyobb vesztesége lenne. Inkább nem is gondolok erre a lehetőségre.”

A Washington elleni meccsen is már csak a kispadról szurkolt (Getty)

A Washington elleni meccsen is már csak a kispadról szurkolt (Getty)

Kínában hatalmas indulatokat keltett 27 éves sztár kidőlése. “Csak az jelenthet megkönnyebbülést számára, hogy nem kell kihagynia a nyári játékokat. Ha lenne Houstonban egy alkalmas helyettese, akkor nem kellene ilyen sokat a parketten lennie, és nem alakult volna ki a törés. A klub hibázott” – bizakodott és dühöngött a Titan Sport című napilap.

Az ország kosárszövetsége rögtönzött ülésén nemzeti ügynek nevezte Jao sérülését, a kínai NBA-közvetítések szponzorai pedig aggodalmuknak adtak hangot, mivel a center távollétében drasztikusan csökken a mérkőzések nézettsége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik