Élet-Stílus

Hatalmas meglepetés a Német Kupában

Torghelle Sándor csapata, a másodosztályban kiesőhelyen álló Carl Zeiss Jena óriási meglepetésre elbúcsúztatta a Bundesliga élvonalában címvédő VfB Stuttgartot a Német Kupa negyeddöntőjében, ráadásul idegenben.

A Bundesliga II-ben a kiesőzónában, pontosabban az utolsóelőtti helyen álló Jena az eltiltott Torghelle Sándor és különösebb remények nélkül várhatta a stuttgarti fellépést.

Noha a jénai gárdának is akadt helyzete, a mérkőzés elején leginkább kapusának, a remekül védő Vaszilij Komutovszkinak köszönheti, hogy nem került hátrányba. A 32. percben aztán – nagy meglepetésre – a Jena szerzett vezetést: egy jobboldali beívelés nyomán Tobias Werner fejelt a kapu bal oldalába.

Jénai csodatevők (dpa)

Jénai csodatevők (dpa)

A tavaly kupadöntőt játszott VfB Stuttgart a 81. percben Mario Gomez révén egyenlített, a válogatott csatár a hosszabbítás negyedik percében pedig a vezetést is megszerezte. Utóbb Yildiray Bastürk beadása után 6 méterről bólintott góltérően.

A jénaiak egy ártatlannak tűnő felívelést követően, a 120. percben egyenlítettek. A hazai védők nem tudtak tisztázni, de Sven Ulreich kapus sem volt a helyzet magaslatán, ezt kihasználva Robert Müller közelről lőtt az üres kapuba.

A büntetőpárbaj során egyetlen vendégfutballista sem hibázott, hazai oldalon viszont a negyedik párban Antonio da Silva a kapu fölé bombázta a labdát, így a Carl Zeiss Jena került a legjobb négy közé a Német Kupában.

A másik keddi találkozón már bejött a papírforma: a Borussia Dortmund hazai pályán két góllal nyert a másodikosztályú 1899 Hoffenheim ellen. A vendégeknél Lőw Zsolt a kezdők között szerepelt, edzője az 57. percben cserélte le a válogatott védőt.

Német Kupa, negyeddöntő:
VfB Stuttgart-FC Carl Zeiss Jena (II.) 2-2, 11-esekkel: 4-5
Borussia Dortmund-1899 Hoffenheim (II.) 3-1

Szerdai pogram:
VfL Wolfsburg-Hamburger SV, 17:45
Bayern München-1860 München (II.), 20:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik