Élet-Stílus

Ibrahimovic: súlyos a sérülésem

Zlatan Ibrahimovic feltehetőleg kihagyja a bajnoki cím szempontjából sorsdöntő szerdai Inter-AS Roma olasz bajnoki rangadót. A listavezető milánóiak svéd csatára egy interjújában elárulta: meglehetősen súlyos sérüléssel bajlódik.

Zalatan Ibrahimovic paradázott a szezon eddigi részében, az olasz bajnokságban 14, a Bajnokok Ligájában pedig 5 góllal segítette az Intert – igaz, a Liverpool elleni BL-csata után kapott hideget-meleget az amúgy valóban harmatgyenge teljesítménye miatt. A 26 esztendős svéd támadó a minap „védőbeszédében” elmondta: súlyos térdsérüléssel küszködik, emiatt hagyta ki a hétvégi, 1-1-es döntetlent hozó Sampdoria elleni bajnokit, és minden bizonnyal az aranyérem szempontjából sorsdöntő szerdai AS Roma elleni rangadón is csak néző lesz.

„Elég komoly a sérülésem, beszakadt az egyik ín a térdemben. Már régóta nagy fájdalmat érzek, de nem beszéltem még erről a nyilvánosság előtt, mert csakis arra koncentráltam, hogy az Inter minél sikeresebben szerepeljen. Most azonban rájöttem arra, hogy hiába a lelkesedésem, a játékkal túlságosan is nagy kockázatot vállalok, és ha nem akarok még nagyobb bajt, akkor jobb, ha pihenek egy keveset” – magyarázta Ibrahimovic.

Zalatan Ibrahimovic csak szurkol szerdán (Getty)

Zalatan Ibrahimovic csak szurkol szerdán (Getty)

Nemcsak a svéd csatár hiányozhat a Serie A 2006/2008-as szezonjában még veretlen milánói együttesből a szerdai rangadón, hanem csatártársa, a 10 gólnál járó Julio Cruz is, ugyanakkor Javier Zanetti és Dejan Sztankovics kisebb sérülése ellenére is vállalja a játékot, és Luis Jimenez szintén ott lehet a San Siro Stadion gyepén, miután felgyógyult a sérüléséből.

Átellenben Cicinho eltiltása miatt biztosan kihagyja a szerdai meccset, Christian Panucci viszont annak ellenére is játszani akar, hogy egészségi állapotát tekintve bizony vannak gondjai. Persze nem csak a veterán védő, hanem valamennyi AS Roma-játékos rendkívül elszántan készül szerda estére.

„Egyértelmű a szándékunk: le akarjuk győzni az Intert” – így Alberto Aquilani, a „farkasok” középpályása. Nem mellékesen: esetleges győzelmével az AS Roma hat pontra megközelítené a milánóiakat, s ezzel valamelyest izgalmasabbá tenné a bajnoki hajrát. „Ha nyerünk is, a scudettót akkor is nagyon nehéz lesz megszerezni, persze nem adjuk fel a harcot, keményen küzdünk, amíg a matematikai esélyünk él” – tette hozzá Aquilani.

Érdekes, hogy az ez idáig utolsó bajnoki vereségét is az AS Romának „köszönheti” a milánói gárda: a fővárosiak 2007 áprilisában 3-1-re verték az Intert, majd később az olasz kupadöntőben, valamint a Szuperkupa-finéléban is a nagy rivális fölé kerekedtek. A Stadio Olimpicóban rendezett őszi bajnokijukat azonban az Inter nyerte, simán, 4-1-re.

Serie A, 25. forduló:
Internazionale-AS Roma, szerda, 20:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik