Élet-Stílus

Eduardo kilenc hónapig lesz harcképtelen

Az orvosai szerint kilenc hónapot kell kihagynia a hétvégén kettős nyílt bokatörést szenvedett Eduardo da Silvának, az Arsenal labdarúgójának. A súlyos sérülést okozó birminghami Martin Taylor pedig a horvát szurkolók „céltáblája" lett.

A horrorisztikus sérülést szenvedett labdarúgóra kilenc hónapos kihagyás vár – ez annak fényében feletébb jó hír, hogy egyesek a 25 éves csatár pályfutásának folytatását is megkérdőjelezték.
Eduardo da Silva a szombati Birmingham City-Arsenal Premier League-találkozó harmadik percében – Martin Taylor brutális belépője nyomán – szenvedett kettős nyílt bokatörést.

A játékost még aznap megműtötték, majd vasárnap egy londoni kórházba szállították. Előreláthatólag hat-nyolc hétig rögzítőkötés lesz a lábán, majd megkezdheti a rehabilitációt.

Az Arsenaltól származó, igencsak optimista jóslat szerint a 2007-ben 7,5 millió fontért szerződtetett Eduardo hat hónap múlva már futni fog.

Edurado kilenc hónap múlva újra futballozhat (Getty)

Edurado kilenc hónap múlva újra futballozhat (Getty)

A sérülést okozó Martin Taylort edzője és csapattársai elmondása szerint nagyon megvilsete a sajnálatos eset, ám a lelki gondokon túl egyéb problémái is származtak belőle.

A birminghami játékos a horvát szurkolók céltáblájává vált, különböző interentes fórumokon számolatlanul kapja a fenyegető üzeneteket. A csapata hétfői tréningjét követően pedig a biztonsági emberek segítségével tudta csak elhagyni a Wast Hills-i edzőkomplexumot, horvát újságírók ugyanis mindent elkövettek, hogy bejussanak a 28 esztendős védő autójába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik