Élet-Stílus

Soproni Liga: kikapott a listavezető

A hazai viszonyokhoz képest izgalmas és színvonalas találkozón a Fehérvár együttese Sitku góljával megverte a listavezetőt. Az MTK tizenegyest hibázott és még a 93. percben is lett volna lehetősége az egyenlítésre, de végül maradt a sovány vereség.

Egyre sűrűbb a magyar labdarúgó-bajnokság élcsoportja, az első négy együttest mindössze négy pont választja el egymástól. A címvédő debreceniek a tavaszi nyitómeccsén a simán legyőzték a Diósgyőrt, a Honvéd hazai pályán botlott, az Újpest viszont gond nélkül tartotta otthon a három pontot.

A Soproni Liga 16. fordulójának zárómeccsén az őszi első MTK Fehérvárra látogatott, és a papírforma alapján esélyesebbnek tűnt. A hazaiak a Sóstói-stadionban ugyan mindenkire veszélyesek, de a kék-fehérek idegenben még nem kaptak ki az idei szezonban.

A listavezető elrontotta a tavaszi rajtot (MTI)

A listavezető elrontotta a tavaszi rajtot (MTI)

A hétfő esti összecsapást mind a két együttes nagy elánnal kezdte, negyedórán belül itt is, ott is voltak óriási ziccerek, de a helyzetek egészen a 30. percig kimaradtak. Ekkor az egyre inkább beszoruló hazaiak egy beíelés után, Sitku Illés remek csúsztatásával megszerezték a vezetést.

Percekkel később egyenlíthetett volna az MTK, ám a Szabó buktatásáért megítélt büntetőt Hrepka a kapufára lőtte. A kipattanót a fehérvári védők gyűjtötték be, így a 2000 ezer szurkoló nagy örömére hazai előnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A fordulás után egyre nyomasztóbb volt az MTK fölénye, a hazaiak kispadján debütáló Disztl László nyilván nem örült, hogy csapata csak elvétve szabadult ki a saját térfeléről. Az egyik ilyen kontra után másodszor is bevették a vendégek kapuját, de a bíró les miatt érvénytelenítette a találatot.

A hajrában is sorban puskázta el a lehetőségeit Garami József csapata, még a 93. percben is egyenlíthettek volna, de Hrepka 13 méterről rosszul találta el a labdát.

Soproni Liga, 16. forduló:
Fehérvár FC-MTK Budapest 1-0
Gól: Sitku (35.)

Pénteki meccs:
DVSC-TEVA – DVTK-Borsodi 3-0

Szombati meccsek:
Győri ETO FC-Nyíregyháza 5-0
Újpest FC-BFC Siófok 3-0
FC Tatabánya-Vasas 0-2
Budapest Honvéd-REAC 1-1
Paksi FC-ZTE FC 0-3

Gabona Trans Kaposvár-FC Sopron – mérkőzés nélkül 3-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik