Élet-Stílus

A Szeged elbukta a rangadót a BL-ben

A Pick Szeged szombat délután fájó vereséget szenvedett a vendég spanyol Barcelonától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 3. fordulójában, és így tartani lehet attól, hogy a magyar bajnok nem jut be az elődöntőbe.

Mindkét gárda egy-egy hazai győzelemmel és vendég elszenvedett vereséggel állt két forduló után. A szombati meccsen lassan melegedett be a Szeged, amely első gólját csak 0-3 után, a 8. perc elején dobta, ám a 11. percben már 5-4 volt a hazaiaknak. Feszült hangulat jellemezte a rangadót, sok volt a páros kiállítás. Ebben a szakaszban a katalánok egy kicsit jobbak voltak – szegedi büntető, illetve ziccer maradt ki.

A Nagy Lászlóval felálló Barcelona nem tudott fordítani, Puljezevics ugyanis remekül védett, nagy része van abban, hogy négy góllal elhúzott a magyar csapat, amely még emberhátrányban is betalált.

A szünet előtt azonban már mutatkoztak a fáradság jelei, a spanyol együttes ezt kihasználva felzárkózott. A fordulást követően gyorsan egyenlített a Barcelona, majd kettesével lőtték a gólokat a csapatok, egyikük sem tudta leszakítani az ellenfelet.

A 42. percben a gólerős Romero révén már a vendégeknél volt az előny, pedig Puljezevics ismét sziporkázott, azonban a hazai támadójáték nagyon akadozott.

A Szeged nem bírt a Barcelonával (MTI)

A Szeged nem bírt a Barcelonával (MTI)

Az utolsó negyedóra 22-24-ről indult, majd a spanyol cseréknek köszönhetően valamelyest nőtt is a különbség (23-27).

A Szeged kettős emberelőnybe került, de nem lett szorosabb a csata, és ezzel tulajdonképpen eldőlt a roppant fontos két pont sorsa. A kvartettben ez volt az első idegenbeli győzelem.

A Pick jövő vasárnap a dán Gudme otthonában lép pályára. A két csapat első összecsapásán a Tisza-partiak az utolsó másodpercben dobott góllal diadalmaskodtak a múlt héten.

Férfi BL, középdöntő, 4. csoport, 3. forduló:

Pick Szeged – Barcelona (spanyol) 28-33 (15-14)

Az állás:

1. Bercelona 4 pont/3 mérkőzés

2. Gudme 2/2 (68-67)

3. Celje 2/2 (63-69)

4. Szeged 2/3 (92-101)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik