Élet-Stílus

Balhé a madridi UEFA-kupa-meccsen

Az Atletico Madrid-Bolton UEFA-kupa találkozó után az angol klub hivatalos panasszal élt a csapat szurkolóit ért „indokolatlan" rendőri erőszak miatt.

Gól ugyan szem született a madridi UEFA-kupa-meccsen, ám az korántsem volt eseménytelen. A spanyol rendőrök túlságosan is kemény fellépése miatt az angol együttes hivatalos panasszal élt, továbbá a brit rendőrség is elítélte a madridi kollégák erőszakos beavatkozását, mely során 17-en szenvedtek sérüléseket, két drukkert kórházba is kellett szállítani.

„Több indokolatlan és ki nem provokált rendőri akció történt a a csütörtök esti mérkőzés előtt, alatt és után. Együtt
érzek azokkal a szurkolókkal, akiket megtámadtak a rendőrök, és nekik is megígérhetem, a klubunk bármeddig elmegy, ha kell, a legfelső szinten
keresi az igazát, és egyúttal magyarázatot követel a spanyol
hatóságoktól” – így Phil Gartside, a klub elnöke.

A Bolton már
kapcsolatba is lépett az európai szövetséggel (UEFA), továbbá a brit rendőrség segítségét is kérte az ügy
tisztázásához. És a madridi
brit nagykövetség is azon van, hogy kiderítse, mi történt a Vicente Calderon Stadionban.

Balhé előtt (AP)

Balhé előtt (AP)

„Éppen jöttünk ki a stadionból, amikor rendőrök sorfalával találtuk szemben magunkat. Ők visszaszorítottak minket a szektorunkba, és földre vitték az embereket, brutálisan és ijesztően viselkedtek. Sokszor jártam már Spanyolországban, de nem akarok visszatérni…” – magyarázta James Kirk, a 3500 vendégdrukker egyike. Egy másik boltoni szurkolói így nyilatkozott a kínos eset kapcsán: „Sok országban jártam már a Bolton szurkolójaként, de ilyet még sehol sem tapasztaltam. A spanyol rendőrök úgy viselkedtek, akár a megvadult állatok”.

Az egyik brit rendőri vezető szerint a helyi drukkerekkel való összetűzés nyomán a spanyol kollégái alapvetően felfokozott állapotban reagáltak a boltoniak kisebb rendbontására. A botrányért a madridi főrendőröket okolta. „Az akciót irányítók elvesztették a kontrollt az embereik felett, akik indokolatlanul gyorsan, elhamarkodottan vették elő a gumibotjaikat, illetve használták azokat” – mondta Dave Lea.

A csütörtök esti Atletico Madrid-Bolton Wanderers mérkőzés gól nélküli döntetlennel zárult, ekképp az angol együttes 1-0-s összesítéssel került a labdarúgó UEFA-kupa nyolcaddöntőjébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik