Élet-Stílus

Adebayor Milánóba kerülhet

Olasz lapértesülések szerint könnyen elképzelhető, hogy az AC Milan nyáron megpróbálja megszerezni az Arsenal gólerős támadóját, Emmanuel Adebayort.

A togói csatár szerdán pályára lépett az Arsenal-AC Milan találkozón a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, és bár gólt nem szerzett (a 94. percben két méterről a felső lécre fejelte a labdát), a teljesítményével így is lenyűgözte a milánóiak szakmai stábját – tudta meg a Corriere dello Sport című újság.

Az AC Milan felfigyelt a támadóra (Getty)

Az AC Milan felfigyelt a támadóra (Getty)

Az olasz lap szerint a játékos esetleges szerződtetése is felmerült a BL-címvédőnél. A milánói piros-feketék eddig sem titkolták: klasszis csatárt szeretnének igazolni a nyáron, mivel ezen a poszton nem állnak valami jól. Ronaldo kilenc hónapig biztosan nem játszhat, Alberto Gilardino pedig feltehetően távozik (a Fiorentinába igazolhat), míg a veterán, a 35. életévét augusztusban betöltő Filippo Inzaghival már nem igazán számolnak a klubnál, így tulajdonképpen egyedül csak a fiatal tehetség, a brazil Alexandre Pato lenne bevethető.

Az AC Milan elsőszámú csatárjelöltje továbbra is a Chelsea alkalmazásában álló Didier Drogba, ám ha mégsem jönne össze az elefántcsontparti szerződtetése, úgy Adebayor kerülhet a nyáron Milánóba.

A 23 éves togói labdarúgó nagyszerű formában futballozik a szezonban: a Premier League-ben eddig 19 góllal segítette a listavezető Arsenalt. A Bajnokok Ligájában ugyanakkor gólképtelen, persze Milánóban abban bíznak, hogy ez a két múlva esedékes visszavágón sem változik majd…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik