Élet-Stílus

SMS-ben is beszélhetünk a lakásunkkal

admin
admin

2008. 02. 21. 17:41

Az intelligens ház nem találja ugyan ki a tulajdonos legtitkosabb gondolatait, de megoldja, hogy mire a tulajdonos hazaér, előre meghatározott hőmérsékletű fürdővíz és a háttérben pedig lágy zene fogadja a hazatérőt.

Az intelligens házrendszer tökéletesen alkalmazkodni tud a házban lakók napi életviteléhez vagy kívánságaihoz. Ha például hazaér a tulajdonos, a rendszer – az érzékelők által közvetített jelek révén – kiélesíti a riasztót, felhúzza a redőnyöket, üdvözlőfényeket kapcsol be.

Magyarországon az első soklakásos épület, amelyet intelligens ház rendszerrel szerelnek fel, a Rózsadombon épülő Excelsior Budapest Spa lesz. Az épületben a lakók érintőképernyőjén egy úgynevezett front office funkció is helyet kap, melynek alapján a tulajdonos figyelemmel kísérheti, hogy a társasház étterme, fodrászata vagy wellness-részlege milyen aktuális szolgáltatást nyújt, sőt időpontot is jegyeztethet elő.

Távolról is irányítható

Az intelligens rendszer a villanyóra mérőállását is automatikusan leolvassa és továbbítja. Egy csőtörésnél azonnal lekapcsolja a főnyomócsövet és áramtalanítja az érintett helyiségeket, nem kívánt látogatót érzékelve pedig azonnal értesíti a porta- és biztonsági szolgálatot. A rendszer révén nemcsak a fényerő-szabályozás oldható meg, de kedvenc funkcióként is beállítható, hogy egyetlen gombnyomásra mely helyiségekben, mely fények milyen erősséggel vagy időtartamban gyúljanak ki.

A lakóépület látványterve

A lakóépület látványterve

Az intelligens rendszer nemcsak otthon, a karosszékből az érintőképernyő segítésével állítható be, hanem a világ bármely pontjáról, bármilyen olyan eszköz segítségével – legyen az laptop, PDA vagy I-Phone -, amely internetes böngészőt futtat.

Környezet-, és energiabarát

Az intelligens rendszerre bármilyen, infra-bemenettel rendelkező multimédiás egység is ráköthető – a tévétől a DVD-lejátszón át a számítógépig. Ahogyan a fényeket, a zenét is saját kívánságai szerint állíthatja be a tulajdonos, ha akarja, mindenütt háttérzene szól, de azt is választhatja, hogy a zene kövesse őt, ahogyan a lakásban mozog.

A rendszer alkalmazása jelentős energia-megtakarítást eredményez, például kikapcsolja a bedugva felejtett telefontöltőt. Sőt, előnye az is, hogy a rendszer jóvoltából jelentősen mérsékelhető a bennünket körülvevő elektroszmog is; a nem használt kábelekben ugyanis nem lesz áram, és elektromágneses tér sem keletkezik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Armed Catalan policemen, known as Mosso d'Esquadra pass by the FC Barcelona logo with a black ribbon and a message reading "We are all Barcelona" before the Spanish league footbal match FC Barcelona vs Real Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 20, 2017.
Security barriers were put up at the entrances of the Camp Nou to stop vehicles after a deadly jihadist attack three days ago. An outcry has erupted on social media and in the press about the absence of bollards -- short, concrete posts to stop vehicles from driving onto sidewalks, with some people even demanding the  mayor's resignation for ignoring police recommendations for such preventive barriers. Drivers have ploughed on August 17, 2017 into pedestrians in two quick-succession, separate attacks in Barcelona and another popular Spanish seaside city, leaving 14 people dead and injuring more than 100 others / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.