Élet-Stílus

Közös katedrára áll Gyurcsány és Orbán beszédírója

Márciusban indul a Magyar Író Akadémia új, közéleti beszédíró mesterkurzusa. A katedrán nyelvészek, ismert politikusok beszédírói és szociálpszichológusok váltják egymást. Előadást tart a kormányszóvivő és a korábbi kulturális miniszter is.

A kétszer öthetes képzést sajtóreferenseknek, kommunikációs szakembereknek éppúgy ajánljuk, mint cégvezetőknek vagy iskolaigazgatóknak. A kiemelt célcsoport a polgármesterek és a gyakorló vagy leendő politikusok köre – mondta el a Figyelőnet kérdésére a képzés programvezetője.

Oroszlán Éva hangsúlyozta, hogy a felsőoktatás kommunikációs képzéseiből mindmáig hiányzik a beszédírás oktatása, noha felméréseik szerint egyre nagyobb az igény e tudásra. Ezért nagy érdeklődésre, a most induló kurzuson 60-70 hallgatóra számítanak. Már betelt egyébként a létszám egyharmada.


Közös katedrára áll Gyurcsány és Orbán beszédírója 1


Képzési díj: 95 ezer forint

A képzés március 20-án kezdődik. Első szakaszában öt hétig csütörtökönként két előadásból áll, majd szintén öt héten át szemináriumi munka következik. A kurzus teljes áron 95 ezer forintot kóstál, pedagógusoknak, újságíróknak, diákoknak és érdekvédelmi szervezetek képviselőinek ebből harminc ezer forint kedvezményt nyújt az íróakadémia.

A mesterkurzus oktatói között lesznek nyelvészek (Balázs Géza, Bence Lóránt), kommunikációs szakértők (Aczél Petra, Szentpály-Juhász Miklós) és szociálpszichológusok (Síklaki István), de a hallgatók beülhetnek például Daróczi Dávid kormányszóvivő előadásaira, vagy Bozóki András volt kulturális miniszter óráira is.

Orbán és Gyurcsány beszédírói

Oroszlán Éva külön kiemelte, hogy az oktatók között van Gyurkovics Tamás, a Miniszterelnöki Hivatal kommunikációs igazgatója, aki Gyurcsány Ferenc beszédeit készíti elő, illetve a képzésen előadást tart Novák Tamás is, aki korábban Orbán Viktor szónoklatainak megírásában működött közre.

Az államilag elismert felnőttképzés végzősei tanúsítványt kapnak arról, hogy a hallgató professzionális beszédírói képzésben részesült.

A Magyar Író Akadémia az elmúlt másfél évben szépírói, dalszövegírói és bestsellerírói képzést indított. Márciusban a beszédírói mesterkurzus mellett indul egy minőségi bulvár újságíró képzés is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik