Élet-Stílus

Hátbatámadja a Yahoo-t a Microsoft

Vállalati hatalomátvétel révén szerezné meg a Yahoo feletti uralmat legújabb tervei szerint a Microsoft.

A BBC híre szerint a cég már meg is bízott egy jogi irodát annak érdekében, hogy az feltérképezze, hogyan szerezhetnék meg a vállalat feletti irányítást, a Yahoo szavazati joggal rendelkező részvényeseinek megnyerésével. Ha ez megtörténne, akkor a vállalat közgyűlésén akár új igazgató tanácsot választhatnak, amely már támogatná a felvásárlást.

A vállatirányítás feletti jogok megszerzése ráadásul szakértők szerint lényegesen olcsóbb is volna, mint a mostani felvásárlási út. Ugyanis egy ilyen akció révén, amikor egyesével alkudna meg a Microsoft a Yahoo fő részvényeseivel, szakértők szerint nem kerülne többe, mint 20-30 milliárd dollár. Míg a Yahoo által jelenleg visszautasított nyilvános ajánlat, több mint 40 milliárdot tesz ki.

A teljes képhez az is hozzátartozik, hogy mit gondolnak majd erről maguk a kulcspozícióban lévő részvényesek. Az egyik legnagyobb részvényes Bill Miller például már korábban jelezte, hogy ő a maga részéről a részvényenkénti 40 dolláros ajánlatot tartja elfogadhatónak. (A jelenlegi ajánlat a Microsoft részéről 31 dollár részvényenként.)

A Microsoft nem volt hajlandó kommentálni a hírt, ám az Innisfree M&A iroda, amely vállalati felvásárlásokra specializálódott igazolta azt, hogy a Microsoftnak vállalt el egy ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik