Élet-Stílus

Magyar légió: Gera pazar gólt szerzett

Gera Zoltán pazar gólt szerzett a West Bromwich Albionban az angol labdarúgó FA-kupa 5. fodulójában, mely során Ferenczi István csapata, a Barnsley nagy meglepetésre idegenben verte a sokkalta esélyesebb Liverpoolt. A magyar légiósok hétvégi „kalandjait" videón is megtekintheti a kedves olvasó.

Az erős havazás miatt elmaradt Tőzsér Dániel csapatának, az AEK Athénnak soros mérkőzése a görög bajnokságban – a harmadik helyen álló fővárosiak a Xanti ellen játszottak volna.

A Görögországban meglehetősen szokatlan kemény tél miatt nem tudták megrendezni vasárnap az Atromitosz-Panathinaikosz és a Levadiakosz-Iraklisz Szaloniki találkozókat sem.

Husztiékat „kitömte” a Bayern

A német élvonalban valamennyi bajnokit megrendezték. Huszti Szabolcs csapatára komoly erőpróba várt vasárnap, és a Hannover a papírformának megfelelően sima vereséget szenvedett Bayerntől. Nézze meg! A kezdőben szereplő magyar középpályásnak nem igazán ment a játék, a 76. percben le is cserélték a 3-0-s vendégsikerrel végződött találkozón. A Hannover a 16. forduló óta képtelen nyerni a bajnokságban, és az újabb vereséggel visszacsúszott a tabella kilencedik helyére.

A Karlsruhe és Hajnal Tamás hazai pályán döntetlenre végzett a Leverkusennel, holott a KSC könnyen nyerhetett volna, annak ellenére, hogy az 58. percben már 0-2-s vendégelőnyt mutatott a kijelző. A magyar középpályás ezúttal nem volt benne csapata góljaiban, de a teljesítményére így sem lehetett panasz. Videó. A Hertha egy hajrában szerzett góllal győzte le a Bielefeldet. Dárdai Pál nem kapott lehetőséget a fővárosiaknál.

Lőw és Dzsudzsák csapata is idegenben nyert

A válogatottnál reaktivált Lőw Zsolt klubja, a Hoffenheim zsinórban harmadik bajnoki mérkőzésén győzött a Bundesliga II-ben, ezúttal az 1860 Münchent verte idegenben 1-0-ra úgy, hogy a magyar védője végig a pályán szorgoskodott. Az újonc a hetedik helyen áll, ugyanakkor csak három pont a hátránya a feljutást érő harmadik pozícióban tanyázó 1. FC Kölnnel szemben.

Nyolcadik hollandiai bajnokiján kilencven percig a pályán volt Dzsudzsák Balázs. A magyar légióssal még veretlen a listavezető PSV, amely szombaton a Willem II otthonában győzött 1-0-ra. Dzsudzsákék kilenc ponttal vezetik a tabellát. Videó.

Csak Vass kapott lehetőséget

Az olasz másodosztályban szereplő Brescia magyarjai – Vass Ádám és Feczesin Róbert – közül csak az utóbbi kapott csereként játéklehetőséget. Ám a magyar csatár sem tudta megfordítani a Messina otthonában 2-1-re elveszített találkozót. A Pisa együttesében légióskodó Rajczi Péter nem lépett pályára a Mantova ellen (1-1), és Kenesei Krisztián is csak a partvonal mellől szurkolt a Lecce-Avellino mérkőzésen (2-0).

A Racing Strasbourgban futballozó Szélesi Zoltán sem növelte a hétvégén a francia élvonalban lejátszott perceinek a számát – a padon ücsörgött. A magyar védő csapata a Lorient otthonában kapott ki egy góllal, és maradt a tabella 11. helyén.

Egy kis csapat nagy bravúrja Liverpoolban (BBC)

Egy kiscsapat nagy bravúrja Liverpoolban (BBC)


Ferencziék bevették az Anfield Roadot

Angliában Ferenczi István csapata, a Barnsley az Anfield Roadon tréfálta meg a sokkal esélyesebb Liverpoolt, és 2-1-es győzelmével bejutott a nyolc közé az FA-kupában. Videó.

A 30 éves támadó végig a pályán volt, s noha centerként többnyire eredménytelenül birkózott a védőkkel, a lefújás után a társaival együtt őt is hősként ünnepelték a Barnsley hívei.

Gera pazar gólt szerzett

A Gera Zoltánnal felálló West Bromwich Albion szintén továbbjutott a legrégebbi kupasorozatban, miután idegenben 5-0-ra verte a 48. perctől tíz emberrel futballozó Coventryt, melyben Michael Doyle éppen a magyar középpályással szemben elkövetett szabálytalansága miatt kapott piros lapot. Nem mellékesen: a kegyelemdöfést Gera adta meg a hazaiaknak a 78. percben, miután egy remek csellel három védőt is becsapott, majd a kapust is kicselezve hálóba lőtt. Videó.

Gera Zoltán okkal ünnepelhet (BBC)

Gera Zoltán okkal ünnepelhet (BBC)


Halmosi, Buzsáky: gólpassz


A szigetországban szereplő többi magyar légiós a másodosztályú bajnokságban volt érdekelt – többségük még a hét elején.

Vaskó Tamás csereként, a 78. percben állt be a Scunthorpe otthonában 1-0-ra nyerő Bristol Citybe, Tímár és Halmosi viszont végig a pályán volt az emberhátrányban küzdő Barnsleyt 3-0-ra elpáholó Plymouthban, mi több: utóbbi gólpasszt is jegyzett. Az ellenfélnél Ferenczi tíz percre szállt be a hajrában.

A Queens Park Rangersben Buzsáky Ákos szintén előkészítőként jeleskedett a keddi bajnokin, de öröme nem lehetett felhőtlen, miután társaival együtt hazai pályán kapott pofont (2-4) a Burnleytől. A vendégeknél Király Gábor a kispadján ücsörgött.

A hétvégén került sor 4-0-s hazai sikert hozó Leicester-Norwich meccsre, melyen Laczkó Zsolt a 24. perctől csereként játszott a vendéglátóknál, ellenben csapattársa, Bori Gábor nevezve sem volt. Balogh Béla (Colchester) és Priskin Tamás (Watford) is csak szurkolt szombaton, amikor is a Colchester a Hull Cityvel, a Watford pedig a Charltonnal ikszelt (1-1, illetve 2-2).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik