Élet-Stílus

Valujev legyőzte Ljahovicsot

Szombat este a nürnbergi bokszgálán eldőlt, hogy melyik volt nehézsúlyú világbajnok hívhatja ki a WBA trónján ülő Ruszlan Csagajevet (24-0-1).

Természetesen mindkét ökölvívó fogadkozott az összecsapás előtt: Nyikolaj Valujev (48-1) azt hangsúlyozta, hogy nagyszerű formája – amit új edzőjével, Alexander Zimonnal ért el – predesztinálja arra, hogy nem csak a kihívói jogot, hanem utána a bajnoki övét is visszaszerzi.

Ezzel szemben Szergej Ljahovics (23-3) úgy vélte, hogy megfelelő taktikával készült az orosz ellen, és ellenfele termete, illetve irdatlan testtömege a csatájuk folyamán nem az előnyére, hanem éppenséggel a hátrányára válik majd.

Nem így történt, mivel Valujevet nagyon egyberázta új mestere, és pontos, precíz, mi több, ötletes ökölvívást mutatott be a 12 menet alatt, esélyt sem adva a belorusz ökölvívónak a kibontakozásra.

Valujev elégedetten dőlhet hátra (MTI)

Valujev elégedetten dőlhet hátra (MTI)

És mivel Ljahovics nem az a kifejezett ütőgép, gyakorlatilag esélye sem volt a győzelemre a remek állú orosz ellen. A vége még így is döbbenetes: a 120-108, 120-108 és 120-107 arányú Valujev győzelem azt jelenti, hogy a WBA korábbi világbajnoka egyetlen menetet sem veszített a WBO egykori világbajnokával szemben!

Ez azért vaskos meglepetés, hiszen Ljahovics már amatőrként is nagyszerű eredményekkel rendelkező ökölvívó volt, és Valujev az ilyen kaliberű riválisokkal korábban általában megszenvedett, többször csak a pontozók jóindulatának köszönhette győzelmét.

Most viszont leradírozta a nálánál technikailag felkészültebb – igaz, ebből szombat este nem sokat mutató – ellenfelét, és így kifejezetten optimistán várhatja a 120 napon belül esedékes Ruszlan Csagajev elleni második mérkőzést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik