Élet-Stílus

Drámai csatában nyert a Pick Szeged

Egy másodperccel a vége előtt dobott góllal a Pick Szeged nyert a vendég dán GOG Gudme ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének második fordulójában.

A Gudme a Barcelona elleni hazai sikerrel, míg a Szeged celjei vereséggel és a Veszprém ellen elbukott bajnokival a háta mögött várta a fontos találkozót. Mivel a BL középdöntős csoportokból csak az első helyezettek kerülnek elődöntőbe, otthon gyakorlatilag nem szabad kikapni, ezzel ugyanis könnyen elúszhat a továbbjutás lehetősége.

A dánok hihetetlen iramban kezdtek, a futóversenyt a szegediek nem bírták, és a 9. percben, 1-6-nál Vladan Matic, a magyar bajnok vezetőedzője időt kért. A Gudméból Lasse Hansen ontotta a gólokat, míg Henriksen ziccereket hárított.

Amint összeállt a szegedi védőfal és gyorsabbak – ezáltal pedig hatékonyabbak – lettek a támadások, sikerült két gólra (8-10) felzárkózni. Ekkor, a 16. percben a vendégek kértek időt. A rohanásban kicsit elfáradt a Szeged, megint jöttek a büntetések és a GOG ismét ellépett. Nem mutatkozott esély az egyenlítésre, mert a rivális jó százalékkal váltotta gólra támadásait.

Andjelkovic  volt a szegediek egyik legjobbja (MTI)

Andjelkovic volt a szegediek egyik legjobbja (MTI)

A fordulást követően állandósult a három-négy gólos különbség, Andjelkovic azonban ebben a szakaszban jobban összefogta csapatát. Zvizej rendre értékesítette a hétmétereseket, míg Puljezevics védési hatékonysága alaposan feljavult. A 41. percben sikerült utolérni a Gudmét (23-23), majd negyedórával a vége előtt először vezetett a Tisza-parti gárda (24-23).

A lendület rövid időre megmaradt, azonban 30-27 után sorozatban négyszer volt eredményes a skandináv alakulat (55. perc: 30-31). A hajrában felváltva vezetett mindkét csapat, a vendégek utoljára azzal egyenlítettek, hogy Puljezevics egy elképesztő potyagólt kapott: a felütött labdát egy rossz mozdulattal saját kapujába paskolta.

Huszonöt másodperc volt hátra, amikor büntetőhöz jutott a Gudme, de a hetes kimaradt, egy másodperccel a vége előtt pedig Krivokapics – emberhátrányban – eldöntötte a két pont sorsát. A Pick a következő fordulóban, jövő szombaton az ex-szegedi Nagy Lászlóval felálló Barcelonát fogadja.

A csoportban eddig mind a négy összecsapáson hazai diadal született.

Férfi BL, középdöntő, 4. csoport, 2. forduló:

Pick Szeged – GOG Gudme (dán) 34-33 (15-19)
A csoport másik mérkőzésén:
Barcelona (spanyol)-Celje (szlovén) 39-28 (20-11)

Az állás:
1. Barcelona 2 pont (72-63), 2. Gudme 2 (68-67), 3. Szeged 2 (64-68), 4. Celje 2 (63-69)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik