Élet-Stílus

Skóciában ikszelt a Bayern

A szezonban sokadszorra bizonyosodott be, hogy Franck Ribéry nélkül nem megy igazán a bajor sztárcsapatnak. A Bolton egygólos előnyt szerzett az Atletico Madrid elleni visszavágóra, a Tottenham, a Hamburg és a Fiorentina idegenben győzött az UEFA-kupában a legjobb 16 közé jutásért vívott párharcok odavágóin.

A legjobb 32 magyaros csapatai már szerdán letudták a maguk meccseit, és mind Dzsudzsák (PSV), mint Juhász (Anderlecht) győzelmet ünnepelhetett. Csütörtökre is maradtak jócskán érdekes meccsek, három a végső győzelemre is esélyes csapat pályára lépett: a Fiorentina, a Bayern és a Tottenham.

A németeknél öt alapember is hiányzott, de leginkább a nyáron igazolt Ribéryre lett volna szüksége Ottmar Hitzfeld csapatának. A hazai közönség által feltüzelt Aberdeen játékosai a vendégek védelmének hibáit kihasználva kétszer is vezetést szereztek, de előbb Klose lőtte meg a szokásos gólját, majd Altintop tizenegyesből volt eredményes. Igaz csak másodikra, de szerencséjére a kapusról kipattanó lövés pont elé került.

Már eldőltek?

A meccsen végig mezőnyfölényben futballozó bajorok hiába támadtak a hátralévő fél órában, hiányzott az átütő erő a statikus és kiismerhető támadásainkban. Persze nem kell különösebben szomorkodniuk, hiszen hazai pályán már egy gólnélküli döntetlen is az ő továbbjutásukat eredményezné.

Toninak nem ment a játk Skóciában (dpa)

Toninak nem ment a játék Skóciában (dpa)

A Tottenham a kupaspecialista Juande Ramosszal a kispadon még könnyebb helyzetben lesz egy hét múlva, hiszen a BL-től decemberben búcsúzó Slavia Praha otthonában sima győzelmet arattak. Az utóbbi hetekben egyre meggyőzőbb angolok már a negyedik percben vezetést szereztek Berbatov révén, majd még a szünet előtt Keane gondoskodott a megnyugtató előnyről.

A folytatásban a Sevillával kétszer UEFA-kupát nyerő spanyol tréner csapata már nem erőlködött, a bekapott gól sem változtatott a tényen: kisebb csodának kéne ahhoz történnie egy hét múlva a White Hart Lane-en, hogy Ramosék kiessenek. A Fiorentina is idegenben, a Rosenborg otthonában szerzett egygólos előnyt, a Hamburg pedig a legsimább csütörtöki meccsen kiütötte a Zürichet.

Nyitott csaták

A Benfica-Nürnberg és a Bolton-Atletico párharcok végeredményét nagyon nehéz lenne megtippelni. A német kupagyőztes új trénerrel a kispadon kikapott ugyan a Benfica otthonában, de hazai pályán még simán fordíthat – főleg a portugálok csütörtöki teljesítményét elnézve.

Diouf gólja sokat érhet a visszavágón (AFP)

Diouf gólja sokat érhet a visszavágón (AFP)

A játéknap meccsének ígérkező Bolton-Atleticón hosszú ideig semmi nem történt, de negyedórával a rendes játékidő előtt felpörögtek az események. Az argentin Agüero 12 perccel becserélése után köpésért pirosat kapott, majd pillanatokkal később a hazaiak Diouf találatával megszerezték a vezetést. Madridban egy hét múlva parázs összecsapásra van kilátás.

UEFA Kupa, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:
Benfica (portugál)-1. FC Nürnberg (német) 1-0 (1-0)
Gól: Makukula (43.)

Slavia Praha (cseh)-Tottenham Hotspur (angol) 1-2 (0-2)
Gól: Strihavka (69.), illetve Berbatov (4.), Keane (30.)

Bolton Wanderers (angol)-Atlético Madrid (spanyol) 1-0 (0-0)
Gól: Diouf (74.)
Kiállítva: Agüero (74., Atlético Madrid)

Rosenborg (norvég)-Fiorentina (olasz) 0-1 (0-1)
Gól: Mutu (16.)

FC Zürich (svájci)-Hamburger SV (német) 1-3 (0-0)
Gól: Hassli (88.), illetve Jarolim (49.), Olic (67.), Trochowski (77.)

FC Aberdeen (skót)-Bayern München (német) 2-2 (2-1)
Gól: Walker (24.), Aluko (41.), illetve Klose (30.), Altintop (54.)

Szerdai meccsek:
Sporting Lisboa (portugál)-FC Basel (svájci) 2-0
PSV Eindhoven (holland)-Helsingborgs IF (svéd) 2-0
RSC Anderlecht (belga)-Girondins Bordeaux (francia) 2-1
Olympique Marseille (francia)-Szpartak Moszkva (orosz) 3-0
Glasgow Rangers (skót)-Panathinaikosz (görög) 0-0
Werder Bremen (német)-SC Braga (portugál) 3-0
Brann Bergen (norvég)-Everton (angol) 0-2
AEK Athén (görög)-Getafe (spanyol) 1-1
Galatasaray (török)-Bayer Leverkusen (német) 0-0
Zenit (orosz)-Villareal (spanyol) 1-0 (0-0)

A visszavágókat jövő csütörtökön rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik