Élet-Stílus

Veretlen bajnok ellen tér vissza Michalczewski

Hivatalosan is bejelentették, hogy május 24-én, Hannoverben, összecsap Németország két roppant népszerű bokszikonja, az egykori félnehézsúlyú ász, Dariusz Michalczewski, és a veretlenül visszavonuló nagyközépsúlyú zseni, Sven Ottke.

A 2005-ben, kiütéses vereséggel búcsúzó “Tigris” eredetileg egykori riválisával, Graciano Rocchigianival csapott volna össze a fent megnevezett időpontban, ám “Rocky”-val végül nem sikerült megegyezni. Ekkor azonban váratlan esemény történt: a 2004-ben, veretlenül visszavonuló nagyközépsúlyú bajnok, Sven Ottke jelezte, hogy minden további nélkül kész ringbe lépni Michalczewski ellen, annak ellenére, hogy a találkozóra minden bizonnyal cirkálósúlyban kerülne sor.

A lengyelországi születésű Michalczewski 1994 és 2003 között ült a félnehézsúly (egyik) trónján, 1997 óta pedig a kategória lineáris trófeáját is magáénak mondhatta. A Tigris 1994-ben cirkálósúlyban is bajnoki címet szerzett, ám utána azonnal visszatért mindenkori súlycsoportjába, ahol a Rocky Marciano-féle veretlenségi rekord beállításának kapujában szenvedett pontozásos vereséget az általunk is jól ismert Julio Cesar Gonzaleztől, 2005-ben, Fabrice Tiozzo ellen pedig a padlóról volt kénytelen visszavonulni.

Rockiy nem vállalta a meccset (Getty)

Rockiy nem vállalta a meccset (Getty)

A háromszoros olimpikon Sven Ottke ezzel szemben makulátlan rekorddal hagyta hátra profi karrierjét, igaz, vagy fél tucat alkalommal vívott a szakma által vitatott végkimenetelű mérkőzést – s persze az összes ki-ki meccset az ő javára döntötték el a pontozóbírók. A defenzív zseni ugyanakkor mindig pont annyit adott ki magából, amennyi a győzelemhez kellett, utolsó, 2004-es mérkőzésén pedig megmutatta, hogy milyen, ha 100 százalékon teljesít (Armand Krajnc menetet sem tudott nyerni).

A két ikon összecsapására tehát május 24-én, Hannoverben kerül sor. Arról, hogy melyik TV-s társaság fogja közvetíteni az eseményt, még nincs információnk, mindenesetre a tavalyi Hill-Maske mérkőzés óriási népszerűsége garantálja a Michalczewski-Ottke csata helyszíni és televíziós sikerét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik