Élet-Stílus

Edzőváltás a Bundesligában

Edzőt váltott a kupagyőztes, ám a bajnokságban csak vergődő, kieső helyen álló FC Nürnberg: Hans Meyer helyét Thomas von Heesen veszi majd át.

A nürnbergi vezetők hétfőn köszönték meg a vezetőedző, Hans Meyer, illetve segédje, Jürgen Raab munkáját, s kedden már azt is bejelentették, hogy a 65 éves tréner helyét Thomas von Heesen veszi át. A váltás indokoltnak tűnik, hiszen a kupagyőztes csak vergődik a bajnokságban, 19 meccsen gyűjtött 16 pontja csak a 16., kiesést érő helyre elég.

Az utolsó csepp a pohárban feltehetőleg az volt, hogy a téli szünetet követően eddig lejátszott két bajnokiján mindössze egy pontot szerzett a Nürnberg: a hétvégén 1-1-es döntetlent játszott a Hansa Rostockkal, az előző héten pedig 2-0-ra kikapott a Karlsruhe csapatától – ugyanakkor még versenyben van az UEFA-kupában, a legjobb tizenhat közé jutásért a Bajnokok Ligájából kieső portugál Benficával csap majd össze.

Hans Meyernek mennie kellett (dpa)

Ilyen az edzősors (dpa)

Hans Meyer 2005 novemberében állt a Nürnberg élére, a kieső zónából a nyolcadik helyre hozta fel csapatot, amellyel az előző szezonban hatodik helyen végzett, és a VfB Stuttgart döntőbeli legyőzésével (3-2) elhódította a Német Kupát.

Az új tréner, a 46 éves Thomas von Heesen játékosként nagyon sikeres volt – a Hamburggal BEK-et is nyert -, edzőként pedig legutóbb, 2007 februárjáig az Arminia Bielefeldet irányította.

A Meyer-Von Heesen csere volt a harmadik edzőváltás a Bundesliga 2007/2008-as szezonjában, korábban Energie Cottbus és Arminia Bielefeld élt ezzel a lehetőséggel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik