Élet-Stílus

Az NFC nyerte az NFL gálamérkőzését

A Nemzeti-főcsoport (NFC) 42-30-ra nyert az Amerikai-főcsoport (AFC) csapata ellen a profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) gálamérkőzésén Honoluluban.

A két főcsoport csapata 1971 óta méri össze az erejét (addig jobbára a Kelet és a Nyugat játszott), és sikerével az NFC 19-19-re alakította a győzelmek aranyát. Jóllehet, a New England Patriots két sztárját, Tom Bradyt és Randy Mosst nélkülöző AFC kezdte jobban a szokás szerint Honoluluban, az Aloha Stadionban rendezett Pro Bowlt, a második negyed elején 24-7-re vezetett, s a nagyszünetben is jobban állt (27-21).

A folytatásban azonban a Super Bowl győztesét (New York Giants) adó NFC dominált, három touchdownal rukkolt elő, miközben az AFC erejéből már csak egy mezőnygólra futotta.

A háromból két „hatpontos cél” a Minnesota Vikings alkalmazásában álló Adrian Peterson nevéhez fűződik – ezek után talán nem csoda, hogy őt választották meg a találkozó legértékesebb emberének, ezzel tizenhárom esztendő után ő az első újonc, aki a profiliga All Star-mérkőzésének MVP-je lett.

A meccs embere: Adrian Peterson (AP)

A meccs embere: Adrian Peterson (AP)

„Mivel nem jutottunk be a rájátszásba, itt akartam megmutatni, hogy mire vagyok képes. Remélem, legközelebb a Super Bowlban is pályára léphetek” – magyarázta Peterson, aki az 1995-ös gálafellépésen remeklő Chris Warren (127) és Marshall Faulk (180) után először jutott 100 futott yard fölé, egészen pontosan 129 yardot teljesített. Egyébként éppen Faulk volt az, aki újoncként először érdemelte ki az MVP-címet a Pro Bowlon.

Az idei gálaérkőzés kapcsán még említésre érdemes, hogy az első félidőben született 48 ponttal a két együttes beállította a vonatkozó Pro Bowl-rekordot.

Pro Bowl:
NFC-AFC 42-30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik