Élet-Stílus

Lemaradhat az olimpiáról az egyik éremesélyesünk

A Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) legkésőbb áprilisig dönt arról, hogy Berki Krisztián kap-e olimpiai indulási jogot. A magyar lólengés-specialista harmadmagával pályázik az egyetlen kiadó helyre.

A magyar szövetség főtitkára, Altorjai Sándor az MTI-nek elmondta, hogy három világbajnoki ezüstérmes, Berki, a szlovén Aljaz Pegan és a holland Yuri van Gelder szeretne szabadkártyához jutni a pekingi játékokra.

A lólengés-specialista Berki mellett az szól, hogy vezeti a világranglistát, és Eb-címvédő. A 33 éves Pegan – aki 1994 óta tagja a szűk nemzetközi elitnek – nyújtón lett vb-második tavaly, és ha most nem indulhat Pekingben, akkor vélhetően már nem juthat szóhoz olimpián. 2005-ben vb-aranyérmes volt, és nyert legerősebb szerén Eb-t is. Van Gelder az utóbbi időszakban nem remekelt, ám 2005-ben nyert gyűrűn világbajnokságot.

Még két hónapot kell izgulnia Berkinek (MTI)

Még két hónapot kell izgulnia Berkinek (MTI)

„Elvileg január 31-ig kellett volna a FIG-nek döntenie, de lássuk be, nagyon nehéz kiválasztani a három vb-ezüstérmes közül, ki kapja az egyetlen szabadkártyát. Az biztos, hogy legkésőbb április közepéig a FIG elküldi a nemzeti szövetségeknek, kik indulhatnak Pekingben” – mondta Altorjai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik