Élet-Stílus

A magyar légió nyomában: vastaps Halmosinak

Hajnal Tamás pontot érő, Halmosi Péter pedig győztes gólt szerzett, míg Dzsudzsák Balázs gólpasszal vétette észre magát, ugyanakkor a válogatottnál számításba vett labdarúgók közül nem mindenkinek volt ilyen jó hétvégéje.

A szemlét kezdjük Németországban. A Hertha BSC a hétvégén a bajnoki címvédő Stuttgart együtteséhez látogatott, és meglepően sima győzelmet aratott. A legutóbbi fordulóhoz képest a fővárosiak edzője három helyen is változtatott a csapata kezdőjén, és így Dárdai Pál is kimaradt.

A fővárosiak villámgyorsan vezetést szereztek, és nem sokkal a szünet után már megnyugtató 3-1-est mutatott a kijelző. Dárdait a berliniek trénere a 67. percben küldte pályára, de addigra már minden eldőlt, ráadásul nem sokkal később a Delpierre második sárgája után emberhátrányba került a címvédő.

A másik két magyar sztár – Huszti Szabolcs és Hajnal Tamás – Dárdaival szemben a kezdőben kapott lehetőséget, és egymás ellen bizonyíthattak 19. fordulóban. A Hannover-Karlsruhe összecsapáson igazságos, 2-2-es döntetlen született, ami igazából egyik csapatnak sem kedvezett, hiszen továbbra sem állnak nemzetközi szereplést érő helyen a tabellán.

Hajnal Tamás gólt szerzett (bundesliga.de)

Hajnal Tamás gólt szerzett (bundesliga.de)

A rendkívülien kemény mérkőzés egy gyors Huszti-sárgával, illetve vendégfölénnyel kezdődött. A meglehetősen alacsony színvonalú összecsapáson sokáig nem született gól. A félidő hajrájában a kiugró Hajnalt utolsó emberként Bruggink buktatta, de a vétkes piros helyet megúszta egy sárga lappal. A magyar középpályás szabadrúgása nem okozott gondot Enke kapusnak.

A félidő hajrájában némi meglepetésre a Hannover vezetést szerzett. A színvonal a fordulás után sem javult, de a széleken veszélyeztető Karlsruhe három percen belül megfordította a mérkőzést. Előbb Kennedy mattolta a hazaiak portását, majd Eichner pontos átadásából Hajnal helyezett ballal a jobb alsó sarokba. A vezetés egészen a hajráig megőrizték a vendégek, de a 87. percben Rosenthal beállította a végeredményt.

Dzsudzsák ezúttal gólpasszt adott

Dzsudzsák Balázs hetedik eindhoveni bajnoki meccsén is a kezdett, és a magyar válogatott már az első percben meghálálta edzője bizalmát. A középpályás jobbról ívelt be egy szabadrúgást, amit az elmélázó védők elől Bakkal bólintott közvetlen közelről a hálóba. A folytatásban hagyta magát beszorítani a PSV, és a bajnoki címvédő csak a kapusának köszönhette, hogy az első félidőt kihúzta kapott gól nélkül.

Dzsudzsáknak a 37. percben volt egy ígéretes helyzete, de a magyar légiós a kapusba lőtte a labdát. Ez később megbosszulta magát, hiszen nem sokkal a fordulás után a vendég Heerenveen kiegyenlített, és ezzel pontot csent a listavezető otthonából. A PSV-nél így sincs ok az aggodalomra, hiszen továbbra is hat ponttal vezetik a holland élvonalbeli pontvadászatot.

Dzsudzsák Balázst ezúttal is ünnepelték (Pics United)

Dzsudzsák Balázst ezúttal is ünnepelték (Pics United)

Ugyanitt a Roda legyőzte a bajnoki címtől egyre inkább távolodó Ajaxot, méghozzá egy honfitársunkkal a soraiban. Bodor Boldizsár a 69. percben csereként, 1-1-es állásnál lépett pályára a végül 2-1-es diadalt arató kerkradei csapatban.

Nem a magyarokról szólt a hétvége Itáliában

Az olasz másodosztály 24. fordulójában nem sok lapot osztottak a magyar idegenlégiósoknak. A Piacenza otthonában 4-2-re diadalmaskodó Brescia együttesében sem Vass Ádám, sem Feczesin Róbert nem kapott játéklehetőséget. Az Újpestről a Pisához igazolt Rajczi Péter sem lépett pályára a Cesena elleni 3-0-ra megnyert bajnokin, amely után a csapata már csak egy ponttal van lemaradva a listavezető Bologna mögött.

Szélesi és Tőzsér csak szurkolt

A Racing Strasbourgban alapembernek számító Szélesi Zoltán meglepetésre a St. Etienne ellen a kispadon kapot helyet, s csereként sem jutott szóhoz a 3-0-ra megnyert mérkőzésen. A strasbourgi gárda jelenleg a 11. helyen áll a Ligue 1 tabellán.

Belgiumban az Anderlecht Juhász Rolanddal a soraiban 4-2-re nyert a Molenbeek otthonában, ám a címvédő így is csak ötödik, a lemaradása 11 pont az éllovas az Brugge-zsel szemben.

A görög élvonalban az AEK Athen együttese a hétvégén meglepetésre egygólos vereséget
szenvedett a Larissza otthonában. Tőzsér Dániel a kispadon sem kapott
helyet a fővárosi csapatban, amely jelenleg a harmadik helyén
tanyázik.

Halmosi lenyűgözte az edzőjét

Halmosi Péternek és Tímár Krisztiánnak kiválóan sikerült a hétvégi forduló az angol másodosztályban. Mind a ketten kezdőként kaptak helyet a Leicesterben nyerő Plymouthban, ráadásul a csapat győztes gólját az ezúttal a jobboldali középpályásként játszó Halmosi szerezte a 34. percben. Nalis „okos” átadása után vette be a hazaiak kapuját. A 80. percben a vendégdrukkerek vastapsának és éljenzésének kíséretében hagyta el a pályát, az edzője pedig nem győzte dicsérni. „Csodátosan futballozott a számára talán szokatlan, ugyanakkor neki való pozícióban” – nyilatkozta büszkén Paul Sturrock. A hazai oldalon Bori Gábort le-, Laczkó Zsoltot becserélték.

Az edzője is dicséri (pafc.premiumtv.co.uk)

Az edzője is dicséri (pafc.premiumtv.co.uk)

Buzsáky Ákos és Gera Zoltán szintén csere volt. Előbbi a szünetben állt be, és egy sárga lapot is összeszedett a Southamptont idegenben 3-2-re verő Queen’s Park Rangersben. A magyar válogatott csapatkapitánya pedig a 64. percben kapott lehetőséget a West Bromwichban, de ő sem tudott segíteni a birminghami csapaton, amely 2-1-re kikapott a Barnsley otthonában (Ferenczi István a 80. percben szállt be a hazaiaknál), így át kellett adnia az első helyet a Watfordnak. A „lódarazsak” az Ipswich ellen nyertek 2-1-re, pedig Priskin Tamást még csak nem is nevezték a hétvégi meccsre…

Hozzá hasonlóan Balogh Béla és Vaskó Tamás sem kapott szerepet a csapatában, csak néző volt a Sheffield Wednesdayt verő Bristol Cityben, illetve a Burnleyvel ikszelő Colchesterben. A Burnleyben Király Gábor is csak a kispadon ücsürgött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik