Élet-Stílus

Magabiztosan nyert a Veszprém

Megnyugtatónak tűnő, nyolcgólos előnyt szerzett az MKB Veszprém a vendég román Steaua ellen a férfi kézilabda KEK nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A bakonyaljai együttes a Bajnokok Ligájából került át a KEK-be, ahol esélyesként várta a román Steaua Bucuresti elleni párharc első, veszprémi találkozóját. Az elején még tartotta a lépést a hazaiakkal a román csapat, vezetett is, ráadásul Marko Vujint az 5. percben piros lappal végleg kiállították a játékvezetők, mivel úgy ítélték meg, hogy szerb légiós szándékosan találta telibe egyik ellenfele fejét. A Veszprém csak a 20. perc táján tudott ellépni a bukarestiektől, négygólos vezetésre tett szert, mi több: ezt az előnyt eggyel meg is fejelte a szünetig (17-12).

Carlos Perez öt gólig jutott (MTI)

Carlos Perez öt gólig jutott (MTI)

A második félidő elején sok volt a kiállítás, és a vendégek is jobban kézilabdáztak, mint a szünet előtt, ám a veszpérémi csapat – amely 1992-ben megnyerte a KEK-et, 1993-ban és 1997-ben pedig a döntőig jutott – két gólnál közelebb nem engedte a Steauát. Sőt, hamarosan újra megnyugtatóvá vált a különbség – a 40. percben 23-18-ra ellépett Mocsai Lajos alakulata. Kisvártatva időt kért a románok edzője, de ez sem segített, a Veszprém megnyugtató, nyolcgólos különbséggel nyerte meg a találkozót, így aligha kell izgulnia a visszavágó előtt, amelyre jövő szombaton kerül sor Bukarestben.

Férfi KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
MKB Veszprém-Steaua Bucuresti (román) 31-23 (17-12)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik