Élet-Stílus

Döntetlen a magyar Bundesliga-rangadón

Huszti Szabolcs és Hajnal Tamás is pályára lépett a Bundesliga 19. fordulójában rendezett Hannover-Karsruhe derbin. Utóbbi góllal járult hozzá a 2-2-es döntetlenhez. A Leverkusen-Hamburg rangadón sem hirdettek győztest.

A hannoveri AWD-Arenában a hazaiak kezdték „harapósabban” a találkozót, ezt jelezte Bruggink helyzete, illetve a “túlmotivált” Huszti sárgalapja is. A vendégek első komolyabb helyzete a 34. percben adódott

Ekkor egy Kennedy-Hajnal összjáték végén Timm lőtt 15 méterről kapu mellé. A félidőt egygólos előnnyel zárták a fölényben játszó vendéglátók – az első felvonás hajrájában Bruggink szabadrúgása után Hanke készített elő fejjel, és Balitsch ballal a hálóba lőtt.

A második játékrészben a Karlsruhe mindössze három perc alatt fordított. Előbb Görlitz beadása után Kennedy fejelt a kapuba, majd a 64. percben Huszti és Vinicius szorításában Eichner hozta helyzetbe hajnalt, s a magyar jobbal nem hibázott.

Hajnal ismét betalált, a hannover azonban jobban bírta a hajrát (DPA)

Hajnal betalált, de a Hannover jobban bírta a hajrát (DPA)

Dieter Hecking szinte azonnal reagált, pályára küldte Schultzot és Rosenthalt, majd a Bayernt is megjárt iráni Hasemiant: a hajrában végül előbbi kettő hozta össze az egyenlítő találatot – Schult remek meglátása után Rosenthal 20 méterről lőtt a kapuba. Maradt a 2-2, ezzel a KSC 6., míg a Hannover 8.

A nap rangadóján a 3. helyezett Leverkusen a dobogóról rosszabb gólkülönbsége miatt lemaradó Hamburg csapatát fogadta. A vendégek az első félidőben voltak aktívabbak, ekkor Rost hosszú kirúgása után Trochowski továbbított Van der Vaarthoz, s a holland ballal megszerezte a vezetést.

Van der Vaart: egyszemélyes hadsereg? (DPA)

Van der Vaart: egyszemélyes hadsereg? (DPA)

Térfélcsere után a hazaiak rendezték soraikat, majd az első gólnál hibázó Manuel Friedrich kiharcolta az egyenlítést. Az Anglia-Svájc találkozón is rendkívül aktív Barnetta szöglete után a hátvéd közelről fejelt a kapuba. Az 1-1-es végeredmény azt jelenti, hogy a Bayer megőrizte harmadik helyét.

Bundesliga, 19. forduló:
Hannover-Karlsruh 2-2 (1-0)
Hannover, AWD-Arena, 40 112 néző. Vezette: Kircher
Gól: Balitsch (44.), Rosenthal (87.), ill. Kennedy (61.), Hajnal (64.)
Hannover: Enke – Cherundolo, Vinicius, Fahrenhorst, Tarnat – Balitsch, Lala (C. Schulz, 68.) – Stajner (Hasemian, 72.), Bruggink (Rosenthal, 68.), Huszti – Hanke.
Szakvezető: Dieter Hecking
Karlsruhe: M. Miller – A. Görlitz, Eggimann, Franz, Eichner – Mutzel, Aduobe (Buck, 80.) – Timm, Hajnal, Jasvili – Kennedy (Kapllani, 73.).
Szakvezető: Edmund Becker

Leverkusen-Hamburg 1-1 (0-1)
Leverkusen, BayArena, 22 500 néző. Vezette: Brych
Gól: M. Friedrich (60.), illetve Van der Vaart (28.)
Leverkusen: Adler – Vidal, M. Friedrich, Callsen-Bracker, Gresko – Schwegler (Freier, 46.), Rolfes – B. Schneider, Barbarez (Buljikin, 85.), Barnetta – Kiessling.
Szakvezető:Michael Skibbe
Hamburg: Rost – Demel, Reinhardt, Mathijsen, Benjamin – Kompany, De Jong – Trochowski (Jarolim, 85.), Van der Vaart, Olic (Fillinger, 90.) – Guerrero (Choupo-Moting, 69.). Szakvezető: Huub Stevens

Stuttgart-Hertha 1-3 (1-2)
Gól: Gomez (40.), ill. Pantelics (7., 45.), Raffael (49.)
Kiállítva: Delpierre (81., Stuttgart)

Bochum-Cottbus 3-3 (2-1)
Gól: Ipsa (öngól, 7.), Sestak (42.), Auer (68.), illetve Papadopulosz (45.), Skela (69.), Jelics (79.)

Nürnberg-Hansa Rostock 1-1 (1-1)
Gól: Koller (19.), ill. Rahn (27.)

Wolfsburg-Duisburg 2-1 (1-1)
Gól: Schäfer (36.), Grafite (54.), ill. Niculescu (26.)

Pénteki mérkőzés:
Frankfurt-Bielefeld 2-1
Gól: Amanatidisz (37.), Fenin (47.), ill. Wichniarek (74.)

Vasárnapi program:
Bayern-Bremen, 17:00
Dortmund-Schalke, 17:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik