Élet-Stílus

Vérfürdőt terveztek a Super Bowlon

Nem sokon múlott, hogy a profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) vasárnapi döntőjében egy 35 éves amerikai férfi ámokfutást rendezzen. A gépfegyverrel érkező Kurt William Havelock végül elállt a tervétől, majd feladta magát.

Havelock az FBI közlése szerint még vasárnap, a döntő napján több sajtóorgánumhoz is egy nyolcoldalas nyilatkozatot juttatott el, amelyben vérfürdővel fenyegetett. „Nem hagyom, hogy tönkretegyék az álmomat” – írta Havelock, aki amiatt pöccent be, mert a Super Bowl idejére nem kapott engedélyt alkoholárusításra. A fenyegetésről azonnal tájékoztatták az FBI-t, amely csütörtökön lépett a nyilvánosság elé az ügyben.

A 35 éves férfi egy automata gépfegyverrel (AR-15) és 200 tölténnyel érkezett a glendale-i stadionhoz. „Bejutott a parkolóba, rövid ideig várt, majd úgy döntött, hogy mégsem rendez vérfürdőt…” – mondta az FBI egyik munkatársa.

Havelock édesapja is vallomást tett az ügyben. „Felhívta a mennyasszonyát, majd meglátogatott minket. Nagyon feldúlt volt, hisztérikusan zokogott” – mondta a Phoenix egyik külvárosában lakó Frank Havelock. „Csak annyit mondott nekünk, hogy valami borzasztó dolgot tett.”

A tragédia szerencsére elmaradt (Getty)

A tragédia szerencsére elmaradt (Getty)

A szülök voltak azok, akik csütörtökön, az ügy kipattanása után rábeszélték a fiúkat, hogy adja fel magát a helyi rendőrségen. A 35 éves férfi jelenleg börtönben várja ügyének tárgyalását, ugyanis még óvadék ellenében sem kerülhet szabadlábra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik