Élet-Stílus

Nedved nyártól már csak levezet?

Pavel Nedvedet, a Juventus cseh sztárját szeretné leigazolni nyáron a japán labdarúgó-bajnokságban, a J-League-ben szereplő FC Tokió. Jelentések szerint a klub képviselői és a játékos ügynöke már kapcsolatban állnak.

„Mindig is arra törekedtünk, hogy a csapatunk egyre erősebb legyen, márpedig Nedveddel mindenképpen jobbak lehetnénk” – nyilatkozta Vakabajasi Fumitosi, a klub egyik vezetője, aki azonban semmilyen további konkrétummal nem szolgált.

A Nikkan Sports napilap értesülései szerint a fővárosi csapat vezetői már felvették a kapcsolatot a 35 éves játékos ügynökével, és nyáron 10 millió dollárost szerződést kínálnak majd fel neki. Nedvednek június 30-án lejár a szerződése a Juventusnál, egyelőre a klubjánál nem kezdődtek el a tárgyalások egy lehetséges hosszabbításról.

„Meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok. Az biztos, hogy mi mindent elkövetünk a megállapodás érdekében” – kommentálta a fejleményeket Murabajasi Jutaka, a japán klub elnöke.

Búcsút int a Serie A-nak? (sport1.nl)

Búcsút int a Serie A-nak? (sport1.nl)

A 91-szeres cseh válogatott középpályás 2001-ben került a Laziótól a Juventushoz, és kétszer nyert bajnokságot a zebrákkal. Azt megelőzően a Lazióval is aranyérmet nyert a Serie A-ban.

Nem sokkal a 2006-os világbajnokság után vonult vissza a nemzeti tizenegyből. A 2003-ban Aranylabdát nyerő Nedved olyan világnagyságok után vezethetne le a japán bajnokságban, mint Gary Lineker, Zico vagy Hriszto Sztojcskov.

Az FC Tokió együttese 1999-ben csatlakozott a japán élvonal mezőnyéhez, de idáig egyszer sem sikerült dobogón végezniük. A legjobb helyezésük egy negyedik hely volt 2003-ban, tavaly csak a 12.-ként zártak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik