Élet-Stílus

Benzema kikosarazta a Realt

Az Olympique Lyon csatár ásza, Karim Benzema a jelek szerint nem igazol nyáron a királyi gárdához. A 20 éves támadónak 2012-ig van érvényes szerződése a francia bajnokkal, de ha Spanyolországba igazol, akkor is inkább a Barcelonát választaná.

A francia válogatott támadót is meglepte, amikor újságírók közölték vele, hogy a spanyolok elleni barátságos mérkőzésen a katalánok megfigyelői is ott ültek a tribünön. Az egy góllal elveszített összecsapást követően Karim Benzema közölte, hogy nagyon szívesen igazolna a Barcelonához. „Szívesen játszanék a katalánoknál, de ki nem?” – kérdezett vissza a fiatal támadó.

„Hízelgő rám nézve, hogy egy ilyen nagy egyesületnél is felfigyeltek a játékomra” – mondta Benzema, akinek a meccset megelőzően fogalma sem volt róla, hogy a Barca egyik pályaedzője, Eusebio Sacristán is a malagai stadion lelátóján foglalt helyet.

A spanyol topklubok mellett sajtójelentések szerint olasz és angol egyesületek is figyelik Benzemát, aki az idei szezonban 23 mérkőzésen 15 gólt szerzett a bajnokságban. Az Arsenal edzője, Arsene Wenger is szívesen látná a csapatában Benzemát.

„A véleményem szerint ő lehet a jövő évi Eb meglepetésembere. Ontja a gólokat, és ami különösen figyelemre méltó, hogy a kapu előtt az esetek nagy részében jól dönt fiatal kora ellenére. Ráadásul nemcsak csatárként, hanem a két szélen is bármikor bevethető” – nyilatkozta még decemberben a Eurosportnak a francia mester, aki már hónapok óta figyelemmel kíséri Benzema pályafutását.

A Lyon által felnevelt fiatal támadó egyelőre nem követi a személyével kapcsolatos pletykákat. „Szeretnék továbbra is keményen edzeni. Jó jel, ha egyre több klubnál figyelik a fejlődésemet, mert az azt jelenti, hogy a jó irányban haladok” –nyilatkozta Benzema, akinek a jelenlegi lyoni szerződése 2012-ig érvényes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik