Élet-Stílus

Várhidi szerint jó volt a védelem

Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csapata védelmét dicsérte a Szlovákia elleni szerdai 1-1-es döntetlennel végződött barátságos mérkőzés után.

„Stabilan működött, jól zárt a védelmünk, amit jól mutat, hogy ellenfelünknek kidolgozott támadásból nem volt helyzete” – mondta a szakember a lefújás után.

„A szlovákok gólja előtt nem a védők hibáztak, hiszen őket kész helyzet elé állították a középpályán. A labda elvesztése után nem álltak szorosan oda az ellenfél mellé. A kiugratás előtti átadást kellett volna figyelmes helyezkedéssel megakadályozni.”

A találkozó első félidejében igazi támadó nélkül játszott a magyar csapat, mivel Gera Zoltán szerepelt csatárként.
„A világbajnoki selejtezőkön, főleg az erősebb ellenfelekkel szemben kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor elől kell tartanunk a labdát, azt akartam kipróbálni, hogy Gera Zoltán hogyan oldja meg ezt a feladatot. Zoli az a típusú játékos, aki képes kapura veszélyesen játszani, és jó cselekkel a labda tartására is.”

Várhidi szerint a szlovák gól előtt a középpályások hibáztak (MTI)

Várhidi: a szlovák gól előtt a középpályások hibáztak (MTI)

A szakvezető hozzátette: a limasszoli találkozóra alig volt idő készülni.
„Kétszer edzhettünk együtt a meccs előtt, ráadásul a többség bajnoki mérkőzést játszott csapatában, fáradtan érkezett, ezért a taktikai elemek gyakorlása helyett a frissítésen volt a hangsúly. Májusban a görögök, a horvátok és az argentinok elleni összecsapások alatt két és fél hetet dolgozhatunk majd együtt, akkor lesz elég időnk a gyakorlásra is.”

A magyarok legközelebb március 26-án Zalegerszegen Szlovénia ellen lépnek pályára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik