Élet-Stílus

Szerdai hiányzók: Kaká, Ribéry, Van Nistelrooy

A nemzetközi labdarúgó porondon mozgalmasnak ígérkezik a szerda, azonban jó pár klasszist nélkülöznek majd a szövetségi kapitányok. Sérüléshullám sújtja a brazilokat és a hollandokat, de az angolok és a franciák is megfogyatkoztak.

Brazília szerda este Dublinban soros fellépésén két milanos, Kaká és Pato nélkül kénytelen játszani. Mindkét labdarúgó a Fiorentina elleni firenzei találkozón sérült meg. Kettejük közül Pato állapota súlyosabb: a fiatal támadó a Pasquallal történt ütközés – a szélsőhátvéd bár vétlenül, de alaposan belerúgott a dél-amerikaiba – után maradt a gyepen, s hordágyon vitték le.

Carlo Ancelotti hétfői nyilatkozatában jobb esetben két-három hetes kimaradással számolt, de az sem kizárt, hogy Pato akár két hónapot is kihagyhat. A góljánál feladóként jeleskedő Kaká is idő előtt hagyta el a pályát, az aranylabdásnak meghúzódtak a térdszalagjai, s ezért cserét kért.

A Croke Parkban Lúcio sem lesz ott, a Bayern centerhalfja korábbi sérülése miatt hagyja ki a mérkőzést.

Kaká és Pato sem játszhat Dublinban (AP)

Kaká és Pato sem játszhat Dublinban (AP)

Dunga máris lépett. A brazil szövetségi kapitány a két milánói helyére a Fenerbahcét erősítő Bobót, illetve a Wrerder Bremen duóját, Diegót és Naldót hívta be.

Főhet a feje Raymond Domenechnek is, hisz talán legjobb labdarúgója, a Lúcióhoz hasonlóan szintén Münchenben szereplő Frank Ribéry sem játszhat a spanyolok elleni, hagyományokat tekintve aligha békés malagai rangadón. A Bayern Hansa elleni rostocki Bundesliga-találkozóján megsérült klasszis a combját fájlalja.

Ribérynek a combja fáj, nem játszik Malagán (AP)

Ribérynek a combja fáj, nem utazik Spanyolországba (AP)

Ballack ismét vezényelhet

Egy ex-bayernes ugyanakkor visszatérhet. A Chelsea-ben hosszas kihagyás után egyre inkább magára találó Michael Ballacknak Joachim Löw meghívót küldött, s a mindig jól értesült kicker.de szerint a középpályás kezdőként léphet pályára Bécsben az osztrákok elleni találkozón.

A kicker szerint a németek a Lehmann – Castro, Mertesacker, M. Friedrich, Lahm – Ballack, Hitzlsperger – B. Schneider, Schweinsteiger – Klose, Gomez tizeneggyel kezdenek majd.

A holland válogatott Splitben meccsel a horvátokkal, s elsősorban az szól a vendégek mellett, hogy a kivívott függetlenség óta a horvátok véletlenül sem tudtak győzni az dalmáciai városban. Nyolc fellépésen hat döntetlen és két vereség az eddigi mérleg.

A házigazdák viszont joggal bizakodhatnak, hisz a Real sérültje, Ruud van Nistelrooy mellé vasárnap este – harmadik milanosként – Clarence Seedorf is csatlakozott. Marco van Basten gondjait csak szaporítja Orlando Engelaarnak, a Twente középpályásának kiválása.

Buffon utódját keresik

Az olaszoknál elsősorban a kapuban égető a probléma. A portugálok elleni találkozón nem védhet Gianluigi Buffon, a Juventus sérültje, sőt, a vb-győztes kapus Eb-szereplése is feltételessé vált, olyannyira, hogy az őt Zürichben pótoló, csupán öt válogatottságot számláló Marco Amelia mellett Roberto Donadoni – az Il Giornale szerint – a 2000-es kontinensviadal hősének, Francesco Toldónak a behívását fontolgatja.

Don Fabio és két embere: Owen és Wright-Phillips

Don Fabio és két embere: Owen és Wright-Phillips

Donadoni egykori főnöke, Fabio Capello – az egykori középpályás a Milanban 1991 és 1996 között játszott a jelenlegi angol szövetségi kapitány keze alatt – is cserére kényszerül.

A korábban beteget jelentő Emile Heskey kiesése után a keretbe jelölt Gabriel Agbonlahor megsérült az Aston Villa bajnokiján, helyette, a bbc.co.uk úgy tudja, Capello a Londonból a Portsmouth csapatába szerződő Jermain Defoe-t hívta be a Svájc ellen készülő keretbe, amelynek egyelőre nem tagja a 100. válogatottbeli fellépésére készülő David Beckham.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik